Military stil ponovno maršira pistom

Gulliver Image/Getty Images
Već i vrpaci na grani znaju kako će se military trend kad tad vratiti svake sezone, bilo preko ljeta, jeseni ili zime. Ove sezone dizajneri ga vole još od ljeta, a slojevito oblačenje za vrijeme jeseni i zime najbolja je prilika da military look ponovno zauzme tron.
Vidi originalni članak

Vojnički inspirirana moda daje onu dozu sofisticiranog, strogog i elegantnog zbog čega se odmah osjećamo moćno, a zlatna dugmad, svila i svjetlucave epolete daju dovoljnu dozu ženstvenosti.

Nije tajna da je military look jedan od onih koji se neprekidno vraćaju, no zanimljivo je kako dizajnerima i dalje nije dosadio pa se svake godine divimo nepresušnoj inspiraciji kojom obnavljaju ovaj trend. Naravno, ovo ne znači da od glave do pete morate biti zamaskirani ili izgledat kao da idete na paintball, ljepota se krije u detaljima. Za one koje nisu baš oduševljene ponovnim povratkom vojničkog trenda, po ulici mogu marširati i sa samo nekoliko maskirnih detalja. Kako jesen već neko vrijeme sramežljivo najavljuje svoj dolazak, pa tu i tamo koja zraka sunca još uvijek proviri kroz oblake, parke su definitivno najbolje rješenje za ovo vrijeme, a savršene su za svaki dan. Ispod parke možete nositi svjetlucavi top ili suknju kako ne biste izgledale spremne za regrutaciju. Svoju vojničku opravu potražite u Topshopu, Zari ili Asosu. 

Dobra je stvar što su se i dizajneri i high street brendovi ove sezone odlučili za minimalistički pristup military trendu pa su komadi mnogo nosiviji u svim prilikama. U mnogim su se ovogodišnjim kolekcijama pojavili minimalistički predimenzionirani kaputići na dvoredno kopčanje, inspirirani vojničkim odorama. Strogi krojevi kod Guccija ublaženi su zlatnim detaljima, a modna kuća Lanvin military look obogatila je čupavim prišivcima, svilom i pletenicama od tkanine. Nešto dramatičniju interpretaciju ovog vječnog trenda mogli smo vidjeti kod legendarnog Valentina, čiji su kaputi nalik na plašteve bili dugi sve do poda, a dvoredno im je kopčanje dalo još dodatnu dozu strogoće.

Iz „radionice“ modne kuće Balmain stižu kožnate jaknice, dok je Isabel Marant trendsetterice zaludila svojim vojničkim hlačama od vune i brušene kože.  Svake nas godine military trend iznenadi dok dizajneri traže nove načine za interpretaciju gregorijanskog ili viktorijanskog doba. Danas je prvi cilj vojničke mode funkcionalnost, pa su ključni odjevni komadi jakne, kaputi te jednostavne bluze, hlače i haljine koji se kombiniraju uz različite vrlo upečatljive modne detalje poput glomaznih vojničkih čizama, avijatorski naočala ili krznom i kožom. Altuzarra je pokazala kako se tamnoplava nosi u military stilu haljinicama i kombinezonima stegnutima u struku. Ovakve je haljine lako kombinirati s visokim čizmama ili gležnjačama.

Od glave do pete u vojničkom stilu možete biti uz jaknicu stegnutu u struku, hlače „na crtu“, te salonke, naravno sve u maskirnim bojama. Jakna s visokim ovratnikom u viktorijanskom stilu dizajnerice Donne Karan savršeno izgleda uparena sa suknjom visokog struka, a sve je ukrašeno metalnim dodacima koji izgledaju kao metci. Issa nudi sofisticirane duge kaputiće koji su idealan „statement“ komad za večernje izlaske, a čak i Mugler kompletić u boji vina podsjeća na ono što bismo zvali military look, možda zbog strogog kroja. Maslinasti baloner marke Preen by Thornton Bregazzi idealan je za one kojima u ovom modnom trendu ipak nedostaje malo boje, za što su se pobrinule crvenobijele prugice.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr