Martina Budek: Ključ dobrog dizajna je u detaljima

Borna Filić/Pixsell
Na Bipa Fashion.hr-u od 11. do 15. listopada predstavit će novu kolekciju, a otkrila nam je zašto najviše voli sezonu jesen/zimu
Vidi originalni članak

Martina Budek relativno je novo ime na modnoj sceni, no od početka je autorica radom stala na stranu damske new age elegancije podcrtane cijenjenim tkaninama i zanimljivim volumenom. Njezin kolažni plavičasto-zeleni kaput ubrzo je nakon revije postao “statement” komad koji cure nose na štikle, starke, tunike... Ovih dana Martina je jednako zaposlena i kreativna, upravo završava novu kolekciju za Bipa Fashion.hr.


- Iskreno, najdraža mi je sezona jesen/zima jer se kreativno najbolje osjećam kad paralelno radim s mnogo tkanina. U kolekciji ‘Russian Devotion’ kombiniram fluidne svilene haljine s kardiganima od pletiva i fine viskozne bluze sa suknjama od vunenog buklea. Kolekcija će biti prikazana kroz 20-ak kompletnih lookova koji se temelje na kombinaciji crne, crvene i ružičaste - ističe.

Njezina omiljena modna silueta i dalje je lagani “oversize”, a vole je i njezine klijentice jer laska figuri. Uz to je, kaže Martina, izuzetno nosiva od jutra do večeri. Uz zahvalnu formu ključ uspjeha je i - kvalitetan tekstil.

- Svi moji materijali su talijanski, isto vrijedi za podstave te ukrasne i prateće materijale, dok su konci iz Njemačke. Osobno su mi najdraži brokati - svileni, vuneni ili pamučni. Volim živahnu teksturu i mogućnost jednostavnog dobivanja volumena u formi, što se lako postiže bogatstvom brokata. Iako volim ‘high tech’ doradu tekstila, kao što su dodaci u obliku metaliziranih niti ili bojenje nanošenjem poliuretanskih premaza, moj fokus je i dalje na vlaknima prirodnog podrijetla. U kolekciji koju predstavljam na Bipa Fashion.hr-u prevladavaju svila i vuna - govori. Martinin proces kreiranja uključuje mnoštvo skiciranja. Često izrađuje niz prototipova prije finalizacije samoga kroja i konačnog zaključenja modela. Uz to veliku pozornost daje detaljima (od konstrukcije, preko krojenja, do ukrasa), svjesna je da su oni osnova kvalitetnog finiširanja proizvoda.

- Zato je i kolekcija ‘Russian Divotion’ prepuna detalja kao što su volani, dugmad, našivene trake... Ponekad me neki naizgled mali detalj toliko oduševi da oko njega gradim dio priče, no najčešće ipak krećem od ideje o formi koju uklapam s tkaninama - priča Martina.

Posjeti Miss7.24sata.hr