Mala crna haljina: must-have u ormaru svake žene

Jurica Galović/Pixsell
Mnogi muškarci joj zavide na snazi, dok većina žena želi pola njenog ormara! Aleksandru Mlađenović, europsku prvakinju u kettlebellu , prijatelji od milja nazivaju Rambo. Kako i ne bi kad bez muke u jednoj ruci diže 24 kilograma. No, kad nije na treningu, Aleks giriju mijenja za clutch torbice, visoke pete i ženstvene kratke haljine.
Vidi originalni članak

"Ne smeta mi što me zovu Rambo. Pa to je zapravo kompliment. S kettlebellom se bavim točno godinu dana. Započela sam s 8 kg, a danas podižem 24 kg. Zbog svakodnevnog treninga sam otkrila i sportsku odjeću. Volim na trening otići u dobrom sportskom stylingu, a od brendova obožavam adidas", kroz smijeh objašnjava Aleksandra koja je ovo proljeće u Litvi osvojila prvo mjesto u amaterskoj kategoriji podižući giriju od 16 kg.

Lutkica za bal

Aleks možda u njenom klubu Girevix zovu Rambo, no ona je sve samo ne to. U njenom ormaru nalaze se ženstvene haljine i suknje, vrtoglave pete i mnogo boja. Vješto iz sportskog stylinga uskače u modne kombinacije u kojima izgleda poput lutkice za bal.

"Žena nikad ne može imati dovoljno malih crnih haljina i suknji! Upravo za večer biram haljine i visoke pete. Moda mi je važna u svakodnevnom životu jer smatram da podosta govori o osobi koja ju nosi. Mislim da su osobe koje nemaju stila, zapravo sive", objasnila je Aleksandra.

Aleksandra jednom mjesečno ide u shopping, a obožava kupovati u Topshopu, Zari i Dieselu. Često svrati na Hrelić gdje rado kupuje modne detalje. Najjeftiniji komad u njenom ormaru je crna torba Lanvin koju je kupila upravo na Hreliću od jedne bake.

"Baka nije imala pojma što drži u rukama. Torba je u odličnom stanju. Volim nositi stare stvari. Iz djedove velike bijele košulje već sezonama ne izlazim, a ovu zimu iz ormara ću izvaditi i njegovu šubaru", komentirala je Aleksandra.

"Volim pratiti svoje stilske promjene"

Rado prati modu, no ne slijedi slijepo sve trendove. Nosi samo ono što se njoj osobno sviđa. Njena tri najdraža jesenska komada su tamne traperice, kožna jakna i žute Zarine cipele koje će nositi na čarape. Prati i hrvatsku modnu scenu, a posebno joj se sviđa rad dizajnerice Aleksandre Dojčinović i dizajnera Ivana Alduka. Kad je nakit u pitanju, Aleksandra ga nosi ovisno o fazama. Nekad se obožava kititi, no za ovu jesen ipak bira smireniji stil. Aleks redovito fotografira svoje odjevne kombinacije, a to čini kako bi pratila vlastite stilske promjene.

"Volim promatrati kako se mijenjam. Neke kombinacije od prošle godine ne bih opet nosila. Mada su u pitanju isti komadi, danas ih kombiniram posve drukčije. To me zabavlja. Prijatelji me nagovaraju da otvorim blog, no ne bih se htjela uvlačiti u blogerske spletke", objasnila je Aleksandra.

Redovito se šminka i uvijek naglasak stavlja na oči i jako rumenilo. Nokte je počela lakirati u šestom razredu osnovne škole i od tada nije prošao dan da ih nije ukrasila. Ljeti voli jarke i neonske boje, dok za jesen bira tamnije nijanse.

Kako izgledaju Aleksandrine najdraže jesenske kombinacije, provjerite detaljnije u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr