Louis Vuitton torbe ipak je moguće kupiti na sniženju, često i po dvostruko nižoj cijeni - otkrivamo gdje

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Prepoznatljive i planetarno popularne Louis Vuitton torbe zasluženo su zaradile naklonost žena diljem svijeta, kako zbog prekrasnog dizajna, tako i zbog zadržavanja 'ekskluzivnosti' svih ovih godina
  • Originalnu Louis Vuitton torbu nikad nećeš pronaći na sniženju ili u outletu, ne postoje čak ni ovlaštene trgovine u koje možeš ušetati po novu LV torbu. To jednostavno nije u skladu s pravilima ove luksuzne modne kuće
  • No, ono što možeš je investirati novac u rabljenu LV torbu u jednoj od trgovina specijaliziranih za preprodaju rabljenih dizajnerskih komada. Koje su najbolje?

Louis Vuitton torbe nikad ne izlaze iz mode, a ako si poznavateljica ovog brenda, onda znaš da posjedovati Louis Vuitton torbu znači pametno investirati novac. U prilog tome govori i činjenica da pojedinim modelima poput klasične Louis Vuitton Monogram torbe nikad nije pala popularnost. Štoviše, poznato je da Louis Vuitton torbe, osim što su postale statusni simbol, ne gube na vrijednosti, bez obzira na njihovu 'dob', što ih čini prekrasnim nasljeđem koje se može prenositi s generacije na generaciju.

Također, sigurno si upoznata s informacijom da torbice s potpisom ove kultne modne kuće nikad nisu na sniženju. Za razliku od mnogih drugih dizajnerskih marki, Louis Vuitton nema ni službenu outlet trgovinu u kojoj je moguće proći povoljnije. LV odjeća, obuća i modni dodaci prodaju se isključivo putem trgovina Louis Vuitton, službene web stranice Louis Vuitton i 24S - stoga budi oprezna s web stranicama koje tvrde da su ovlaštena prodajna mjesta.

No, što ako je ipak moguće pronaći originalnu LV torbu ispod tržišne cijene? Ali gdje i kako je to moguće?

Louis Vuitton Monogram torba na službenoj stranici modne kuće košta oko 2000 eura, ali ako ne želiš platiti punu cijenu, morat ćeš istražiti druge mogućnosti. Druga opcija bila bi kupovina rabljene ili, kako se često kaže, prethodno voljene LV torbe u provjerenim online second hand trgovinama luksuznom odjećom i modnim dodacima. 

Zahvaljujući visokim troškovima tržišta, potražnja za rabljenim luksuznim torbicama naglo je skočila u visine, što je dizajnerske torbe učinilo pametnim ulaganjem za budućnost, baš kao što je to ulaganje u zlato ili nekretnine. Pojedine dizajnerske torbe iz godine u godinu će vrijediti sve više pa ukoliko čekaš dovoljno dugo, na svojoj LV torbi ćeš i zaraditi. Tržište preprodaje dizajnerskih torbi sada se naziva najbrže rastućim poslom u modi. To je djelomično potaknuto stalno rastućim cijenama luksuzne robe, ali zeleniji način razmišljanja među potrošačima također igra ulogu pa sve više ljudi istražuje kako prodati odjeću online.

'Louis Vuitton jedan je od tri naša najprodavanija brenda. Mislim da je to uglavnom zbog njegove bezvremenske estetike i dugovječnosti u modnoj industriji. Model LV Neverfull često se proda u roku od nekoliko minuta nakon puštanja u prodaju na našoj web stranici, a nedavno smo istu takvu torbu prodali u svega devet minuta. LV Speedy torba još je jedan vrlo tražen model. Proizveden 1930. godine, i danas je iznimno popularan. Louis Vuitton torbe također su vrlo izdržljive - pod uvjetom da su se dobro održavale, klasični Monogram i Damier modeli drže veliku vrijednost', otkrila je Charlotte Staerck, suosnivačica online second hand trgovine The Handbag Clinic koja nudi i uslugu restauracije torbica.

U kupovini second hand LV torbe mogu ti pomoći i kvalificirani stilisti i preprodavači koji točno znaju gdje tražiti, a možeš i nastaviti čitati kako bi saznala koje to provjerene online trgovine preprodaju rabljene originale. Sve LV torbe koje ćeš ondje pronaći možda jesu nošene, ali su itekako očuvane i izgledaju manje-više novo.

Specijalizirane online trgovine za prodaju rabljenih Louis Vuitton torbi

1. What Goes Around Comes Around

Trgovina rabljenim luksuznim modnim dodacima What Comes Around Goes Around iz svojih lokacija u New Yorku i Los Angelesu isporučuje narudžbe u inozemstvo. One prolaze temeljitu provjeru i konzultacije sa stručnjacima kako bi se dokazala autentičnost svake kupljene stavke. Stranica je postala vodeća online destinacija mnoštva slavnih osoba koje su u potrazi za određenim nakitom ili vintage majicom. Ipak, njihov najveći dio ponude čine dizajnerske torbice, među kojima je pregršt LV favorita.

2. 1stdibs

Online second hand trgovina 1stdibs pokriva sve, od mode i nakita do umjetničkih djela i namještaja. Ipak, više od svega drugog, 1stdibs je specijaliziran za luksuzne proizvode. Proizvodi možda nisu tako jeftini kao u klasičnim second hand trgovinama, ali za kolekcionare koji traže određeni model u besprijekornom stanju kojim bi popunili svoju kolekciju luksuznih torbica, 1stdibs je nezaobilazna destinacija.

3. The Handbag Clinic 

The Handbag Clinic je maloprodajna trgovina za restauraciju i preprodaju rabljenih dizajnerskih torbica. Klijenti mogu rezervirati konzultacije s pouzdanim timom predanih stručnjaka u The Handbag Clinicu koji stoje na raspolaganju kada je u pitanju provjera autentičnosti, davanje procjene, čišćenje, restauracija i prodaja dizajnerskih komada. Trgovine se nalaze u Chelseaju, Leedsu i Newcastleu, no imaju i online trgovinu. Torbe prolaze rigoroznu kontrolu kvalitete i proceduru autentičnosti prije nego što su puštene u prodaju na internet ili u trgovinama.

4. Luxury Promise

Osnovana u Londonu, Luxury Promise je premium online trgovina koja kupcima diljem svijeta omogućava kupovinu i prodaju rabljenih luksuznih predmeta iz udobnosti vlastitog doma. Svaki artikl pažljivo provjerava tim stručnih autentifikatora i prolazi kroz trostruku kontrolu kvalitete.

Savjeti za kupovinu rabljene Louis Vuitton torbe

1. Kupuj tijekom zime

Najbolje vrijeme za povoljnu kupovinu Louis Vuitton torbe je između prosinca i ožujka. Modne kuće svake godine u proljeće povećavaju cijene svojih torbica. Za Louis Vuitton to je obično poskupljenje od oko 5 %, ali tijekom posljednjih nekoliko godina svjedočili smo porastu cijena od 17 % za najpopularnije Chanel torbe (zbog utjecaja koronavirusa i povećanih troškova nabave sirovina). Između prosinca i ožujka pravo je vrijeme za kupovinu LV torbe, jer će joj u mjesecima koji slijede vrijednost na tržištu rasti.

2. Uzmi u obzir boju kože

Obrati pozornost na boju kože. Monogram LV, na primjer, nalazi se na vachetta koži koja je dizajnirana da s vremenom razvije patinu. To malo mijenja i potamnjuje boju. Stoga je važno pokušati izbjeći kupovinu rabljene torbice s tamnom vachetta kožom jer to znači da je drastično izgubila na vrijednosti.

3. Obrati pozornost na ručke

Louis Vuitton koža je super upijajuća i ručke su obično uvijek najgore 'pogođene', odnosno najviše potrošene. Jedini način da se to ispravi je zamjenom ručki, što mogu učiniti visoko obučeni obrtnici. To će te koštati oko 170 eura za modele kao što su Speedy, Alma i Neverfull, pa prilikom kupovine rabljene LV torbe uzmi u obzir i taj dodatni trošak.

Second hand Louis Vuitton favoriti

Louis Vuitton Neverfull MM

Louis Vuitton Speedy 30

Louis Vuitton Pochette

Louis Vuitton Louise Clutch

Louis Vuitton Monogram Canvas Montsouris MM

Posjeti Miss7.24sata.hr