Louboutin Miss Z trebala bi biti najudobnija štikla u povijesti i budući klasik brenda. Kad stiže u prodaju?

Christian Louboutin Foto: Christian Louboutin
Vidi originalni članak
  • Christian Louboutin još jednom je oživio Olimpijske igre u srcu francuske metropole, priredivši spektakularan show s francuskom reprezentacijom umjetničkog plivanja u glavnoj ulozi
  • Impresivna produkcija postavljena je u povijesnom bazenu Molitor kako bi legendarni dizajner predstavio novi model - Miss Z, navodno isnpiriran Zendayjom kao strastvenom obožavateljicom Louboutina
  • Cipele u metalik nijansama i različitim bojama, od zlatne do ružičaste, plave i srebrne, svjetlucale su na nogama plivačkog tima koji se ni obuven u vrtoglavo visoke štikle nije dao smesti

Olimpijske igre u Parizu možda su već odavno završile, no legendarni dizajner cipela Christian Louboutin još jednom ih je oživio u srcu francuske metropole na Tjednu mode u Parizu. Smještena u bajkoviti art deco povijesni bazen Molitor kojeg je slavni arhitekt Lucien Pollet dizajnirao 1929., revija je predstavljena uz nastup francuskog umjetničkog plivačkog tima koji se i sam ranije ovoga ljeta natjecao na Olimpijskim igrama, a jednu od najveličanstvenijih koreografija ikada viđenih osmislila je poznata umjetnica i plesačica Blanca Li. 

Režiju ovog umjetničkog spektakla potpisuje modni fotograf David LaChapelle, a impresivna produkcija koja je sve prisutne ostavila bez daha inspirirana je vodenim mjuziklima iz zlatnog doba Hollywooda poput onih u kojima je glumila plivačka starleta iz 50-ih Esther Williams. Tri reda crvenih prozora s lukovima sezala su sve do stropa na jednoj strani seta, dok su se ispod njih nalazile divovske, sjajne Louboutinke, od kojih je jedna služila ni manje ni više no kao tobogan za instantni pristup bazenu.

Moda Kaputi do poda, maslinasto zeleno, prugice... 6 modnih trendova za proljeće koje je otkrio Tjedan mode u Milanu

Najdramatičnija modna revija započela je osvjetljenjem dijela seta na način da izgleda kao da gori, a nakon čega su se dva vatrogasca pojavila u lukovima kako bi pomogli ženi koja je vrištala i njezinoj bebi, koje su očito ostale zarobljene u plamenu. Kada je jedan  vatrogasac drugome dobacio svežanj, majka ga je razmotala i otkrila da se u njemu ne krije dijete, već par svjetlucavih Louboutinki. Hvala Bogu da su ih uspjeli spasiti!

Ostatak showa ukrao je francuski olimpijski tim koji se spustio toboganom u bazen, a zatim sve oduševio spektakularnom točkom sinkroniziranog plivanja nazvanom 'Paris is Louboutining'. Cipele u metalik nijansama i različitim bojama, od zlatne do ružičaste, plave i srebrne, svjetlucale su na nogama plivačkog tima koji se ni obuven u vrtoglavo visoke štikle nije dao smesti.

Moda Hrvatski dizajn prvi put na Pariškom tjednu mode: Aleksandra Dojčinović i njezin brend Lei Lou su to uspjeli

Svaki otmjeni pokret nogu na najveličanstveniji je način predstavio šarm modela 'Miss Z', budućeg klasika, ne sumnjamo, koji bi se na policama trgovina trebao naći u siječnju iduće godine. Miss Z dolazi u četiri visine potpetica i četiri predstavljene boje, a odlikuje je to što ima potpetice koje su dizajnirane da izgledaju više nego što stvarno jesu. Uz to, ima i maleno proširenje u prednjem dijelu cipele koje stvara dodatni prostor, a dolazi i s podstavljenim uloškom. Rezultat je cipela koja je dovoljno elegantna za bilo koji crveni tepih, dok istovremeno pruža razinu udobnosti koju generacija koja odrasta u tenisicama i ravnim cipelama očekuje od svakog modela obuće.

Iako brend još uvijek nije službeno potvrdio, mnogi su po novi model Miss Z povezali s holivudskom megazvijezdom Zendayjom koja je, skupa s arhitektom svog imidža, Lawom Roachom, poznata po svojoj ljubavi prema Louboutinu, budući da od svoje 14. godine na crvenim tepisima nije nosila ništa osim kultnih 'So Kate' štikli s 12 cm visokom petom.  Nešto ranije ove godine, Law Roach je otkrio da mnogi brendovi često pokušavaju poslati cipele Zendayji, no odgovor im je svima isti - ona će i dalje ostati vjerna modelu kojeg je inspirirala Kate Moss. A hoće li joj on i dalje ostati omiljeni ili ćemo je u narednim mjesecima i godinama ipak gledati u modelu kojeg je, vrlo lako moguće, sama inspirirala, pokazat će vrijeme. 

Posjeti Miss7.24sata.hr