Što kažu ljubiteljice manolica? Blahnik se udružio s Birkenstockom i radi 'šlape'

Instagram@manoloblahnik
Vidi originalni članak
  • Manolo Blahnik u novoj suradnji s njemačkim brendom obuće Birkenstock izdao je drugu kolekciju sandala
  • Iako je za mnoge ovo bila neočekivana suradnja, Birkenstock je uspješno spojio udobnost popularnih modela s prepoznatljivim potpisom najpoznatijeg dizajnera cipela
  • Nova kolekcija bit će u prodaji od 23. lipnja, a svi zainteresirani moraju požuriti jer je prva bila rasprodana u sat vremena!

Posljednjih godina, a posebice za vrijeme pandemije, moda postaje sve ležernija, a fokus se stavlja na udobnost i kvalitetu ispred onoga što smo godinama smatrali privlačim, a što nas je često žuljalo, zatezalo ili jednostavno bilo neudobno i nepraktično. U ovo vrijeme najviše je izgubio jedan komad obuće, a to su, pogađaš, štikle.

Cipele na visoku potpeticu simbol su ženstvenosti i seksepila od pamtivijeka te su se radi njih žene odavno odrekle udobnosti, pa čak i zdravlja. I dok neke dame nose cipele na visoku petu samo u posebnim prilikama, postoje i one koje se iz štikli ne skidaju, neovisno o prilici. Štikla je ta koja čini nogu dužom, tjera nas da se držimo uspravno i čitavu siluetu čini elegantnijom - sve to su za brojne žene i više nego dovoljno dobri razlozi da se odreknu udobnosti. Unatoč novijim trendovima koji nam govore da je 'najbitnije da nam je udobno' - mnoge od nas još uvijek odbijaju spustiti se s potpetica.

Ako si i ti jedna od njih, ova vijest neće izazvati veliko ushićenje. Legendarni dizajner cipela Manolo Blahnik, kojeg je posebno popularizirala Carrie Bradshaw u seriji Seks i grad i koji je karijeru izgradio na upravo visokoj peti, odlučio je napraviti nešto što smo sigurni da bi najveća ljubiteljica štikli okarakterizirala kao monstruozno. Naime, Blahnik se još ranije udružio s njemačkom brendom popularnih "šlapa" Birkenstock s kojim je izdao kolekciju sandala i klompi. 

Prva kolekcija slavnog dizajnera obuće i njemačkog brenda vratila je anatomske natikače Arizona i klompe Boston reinterpretirane kroz stil Manola Blahnika. 

Birkenstock s potpisom Manolo Blahnik koštaju 810 dolara, točnije 5700 kn, no to te ne treba brinuti jer su ionako davno rasprodane. No, za drugu kolekciju još postoji šansa jer kako je najavljeno, cjelokupna kolekcija biti će dostupna u prodaji od 23. lipnja na web stranici Manola Blahnika i brenda Birkenstock 1774.

A u njoj ćeš moći naći PVC verzije kultnih Arizona sandala u bijeloj i crnoj boji gdje se Blahnik inspirirao svojim klasičnim dizajnom obuće iz 1970. godine. Teško nam je vizualizirati Cruellu de Vil u njima, no sigurne smo da će i one naći put do srca brojnih žena.

"Modeli Birkenstock sandala u mojoj su garderobi od samih početaka. Obožavam i nosim ove koje imam već godinama. Presretan sam na ovoj suradnji u kojoj smo mogli spojiti Manolo Blahnik estetiku sa svakodnevnom udobnošću Birkenstock modela. Mislim da je to jednostavno predivno”, rekao je Manolo Blahnik u službenoj izjavi pri izlasku prve kolekcije.

Unatoč tome što se ova dva brenda nalaze na različitim krajevima spektra seksepila koje nitko nikada ne bi spojio - oni su to uspjeli i čini se, to vrlo uspješno. Ovo nije prva modna suradnja Birkenstocka s luksuznim brendovima jer je već imao jednu ranije s modnom kućom Dior, a kolekcija je javnosti otkrivena u siječnju tijekom Diorove modne revije za jesen 2022. na pariškom Tjednu mode. Prije toga, Birkenstock je već imao suradnje na kolekcijama s velikim brendovima poput Jil Sander i Proenze Schouler.
 

Posjeti Miss7.24sata.hr