Lily James - nova moderna princeza

Instagram/Nives Celzijus
Već sada možemo reći kako Britanci imaju novu Emmu Watson. Njeno ime je Lily Chloe Ninette Thomson iliti Lily James.
Vidi originalni članak

To je vidljivo u nekoliko primjera. Osim što je kao i Emmu krasi prirodna ljepota i urođena ljupkost kao i smisao za modu, iznimno je talentirana. Ova 25- petogodišnja glumica potječe iz glumačke obitelji pa ne čudi da je studirala glumu i svoje glumačke početke odradila u kazalištu. U slavu ju je lansirala Disneyeva „Pepeljuga“, a nije trebalo dugo da ju osim u ulozi glumice, zavolimo i u ulozi modela. Njena gracioznost osvojila je čak i oštru Annu Wintour pa je već na samom početku karijere dobila naslovnicu Voguea. Poznata fotografkinja Annie Leibovitz fotografirala ju je za prosinačko izdanje modne Biblije u prepoznatljivoj Pepeljuginoj plavoj večernjoj haljini.

Na svakom crvenom tepihu također je glavna zvijezda. Bilo da se odluči na pastelne nijanse ili one monokromatske, bilo da obuče nešto ekstremno večernje ili ležerno, uvijek izgleda dobro. Njen stil je pravi dokaz nije samo princeza na velikom ekranu, nego i u pravom životu. Toliko je autentična da je pokrenula pravi trend u odijevanju. Street style fotografije su pune djevojaka koja nalikuju modernim Pepeljugama, da ne spominjemo da su i velike pop zvijezde poput Jennifer Lopez posegnule za elementima bajkovitog stila kao što su čipka i svjetlucavi detalji u kombinaciji s intenzivnim bojama.

Lily je miljenica brojnih dizajnera. Njeno graciozno držanje savršeno podiže baš svaku kreaciju. Primjer savršenog spoja gracioznosti Lily James i vrhunskog dizajna je srebrna Balenciaga haljina koja se zahvaljujući šljokicama magično presijavala, a nosila ju je na premijeri „Pepeljuge“ u Londonu. Iako su haljinu krasili prepoznatljivi Balenciagini grubi krojevi pomoću kojih odjeća dobiva dimenziju arhitektonskog projektiranja, to nije umanjilo nježnost kojom odiše mlada glumica. S duge strane, naspram robusnog Balenciage, besprijekorno će nositi ženstvenog Diora, što je primjerice bio slučaj na Berlin Film Festivalu. Za tu se prigodu odlučila na beskrajno elegantnu kreaciju koja je savršeno odgovarala njenoj dobroćudnoj prirodi. Riječ je o jednostavnoj svijetlo rozoj haljini, stisnutoj u struku, golih ramena i zanimljivog materijala koji je odavao dojam zgužvanosti.

No, večernje haljine nisu jedino u čemu Lily izgleda odlično. S jednakom gracioznošću će nositi i komplicirane eklektične komade Mary Katrantzou kao i minimalističke Diorove kreacije poput one koju je nosila na premijeri „Pepeljuge“ u Torontu.  U toj se kreaciji pak u tren pretvorila u elegantnu damu iz 50-ih. Jednostavno ne postoji kreacija koju neće znati nositi.

Ako pitate nju koja joj je najdraža haljina s mnogih premijera filma koji ju je proslavio, ona će odgovoriti  kako je to iznimno teško za reći, makar će na kraju ipak priznati kako je to bila kreacija Elie Saaba u kombinaciji s Louboutin cipelama. Ta konkretna haljina ne znači joj jako puno samo zato jer ju je nosila na svjetsku premijeru filma, nego i zato jer je bila tako „princezasta“, kako se Lily izrazila. Premda nije sigurna bi li je nosila izvan konteksta filma, svakako joj se svidio magičan osjećaj koji joj je pružila. Za haljinu brenda Balenciaga, koju je kreativni direktor ove modne kuće Alexander Wang napravio specijalno za nju, rekla je samo jedno: „Kad ti Alexander Wang kaže: Želiš li da ti napravim haljinu? Ti kažeš: Da, molim vas.“ Budući da je haljina bila u potpunosti prilagođena njoj, ističe kako je uživala gledajući je kako nastaje.

Time je zapravo pokazala koliko cijeni modu i koliko dobro poznaje dizajnere i njihov rad, što znači da  modu ne shvaća samo kao odjeću, nego i da razumije čitavu filozofiju koja stoji iza izrade iste. U nekom je pogledu baš poput svake od nas – opsjednuta modom i svim tim divnim krojevima i bojama. Ipak, priznaje kako joj je velika pomoć u odabiru kreacija njena stilistica Rebecca Corbin Murray.

Kada uđem u njenu dnevnu sobu, soba izgleda kao da će eksplodirati od haljina. Prolazimo kroz njih i razgovaramo o tome koju bih trebala odabrati. Jako je dobra u biranju onog što će mi se svidjeti. Briljantna je, naučila me svemu što znam“, odala je Lily u jednom intervjuu.

Kada ova princeza nije na dužnosti, najviše voli nositi Converse tenisice, traperice i lagane vestice koje obično ukrade dečku. Obožava nositi traperice na tregere, traper košulja i općenito komade od toga materijala. Kaže kako je prava sakupljačica zaliha pa neke traper komade, poput topića od trapera čuva još od sedme godine.

Lily tako vješto pleše između dvije krajnosti- svoje tomboy prirode i elegancije koja se unatoč činjenici da je potaknuta utjecajem stilistice, ne čini ništa manje autentičnom. Veseli nas vidjeti kako će se razvijati stil ove nove it djevojke. Čini se da je moderna Grace Kelly pred nama. 

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr