Lepršave, zavodljive i nipošto rezervirane samo za ljeto: izdvojili smo najljepše prozirne suknje

Reserved Foto: Reserved
Vidi originalni članak
  • Suknje od organze, šifona i sličnih materijala koje bismo još jučer ostavili u trgovini jer se, kako to volimo reći - skroziraju, odjednom su postale najpoželjniji komadi
  • Iako toplu sezonu s kojom je trend zaživio lagano ostavljamo iza sebe, fashionistice se ovakvih modela još uvijek nisu zasitile
  • Dapače, prozirne suknje i dalje su hit, samo što ih sada kombiniramo s bluzama, puloverima i kardiganima, toplim hulahopkama i gaćicama na izvol'te

Kada je Prada prošle godine predstavila kolekciju za proljeće 2024., naglasak je bio na apsolutnoj slobodi tijela izraženoj kroz lagane  komade od lepršavih tkanina. Givenchy je proljeće pretvorio u slavlje istih šifonskih tkanina, s prozirnim suknjama u ručno oslikanim cvjetnim printovima i omotanim sarong siluetama, a londonski je Erdem spojio prozirne suknje od čipke sa šarenim kožnim jaknama.

Suknje od organze, šifona i sličnih materijala koje bismo još jučer ostavili u trgovini jer se, kako to volimo reći - skroziraju, odjednom su postale najpoželjniji komadi, a iako toplu sezonu s kojom je trend zaživio lagano ostavljamo iza sebe, fashionistice se ovakvih  modela još uvijek nisu zasitile.

Dapače, prozirne suknje i dalje su hit, samo što ih sada kombiniramo s bluzama, puloverima i kardiganima, toplim hulahopkama i gaćicama na izvol'te. Ne onim najobičnijima, naravno, već po mogućnosti onima brazilskog kroja, pamučnima ukoliko je riječ o suknji s uzorkom, ili modelima prekrivenim ljuskicama, kada je suknja ukrašena njima ili sjajnim kristalićima. 

Moda Obožavani Totemov kaputić ima novu high street varijantu: gotovo identičan model po odličnoj cijeni

Ovaj trend definitivno nije po svačijem ukusu, a bome nije ni osobita novost već estetika koja se kroz modu provlači već desetljećima, ali smo se zato na primjeru mnogih slavnih ljepotica koje ga obožavaju uvjerili da može izgledati vraški dobro. Kate Moss je još 1993. prva pokrenula trend golih haljina koji je nastavio živjeti i godinama kasnije. Sjetimo se samo haljine s lancem koju je Miley Cyrus odjenula za dodjelu Grammyja ili Rihanne koja je na dodjeli CFDA nagrada 2014. odjenula 'samo' 230 000 Swarovski kristala i ništa drugo.

Ovogodišnji se prozirni trend od popularnih lookova iz 90-ih ne razlikuje puno, već samo po tome što u prvi plan stavlja prozirne suknje, a ne toliko haljine ili topove, istovremeno nam ostavljajući ogroman manevarski prostor da ga u odjevnim kombinacijama interpretiramo koliko god hrabro želimo. 

Od suptilno prozirnih modela do onih koji baš ništa ne ostavljaju mašti, nudi se beskonačno mnogo opcija, a mi smo pročešljali high street i dizajnersku ponudu i izdvojili najljepše modele. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maison Margiela (@maisonmargiela)

Moda H&M jakna izgleda kao pravi dizajnerski komad, a košta samo 34,99 eura! Nije ni čudo da ju svi žele

Posjeti Miss7.24sata.hr