Kupaći kostimi koji vole vaše tijelo

Idealni kupaći kostim svojim krojem, materijalom i printom bi trebao odgovarati našoj građi tijela i u prvi plan stavljati atribute, a prikrivati fizičke nedostatke. Potraga za trendi badićem u kojem ćemo se osjećati poželjno i samouvjereno nije lak zadatak. Na koji način odabrati prikladan kupaći kostim, savjetovala je poznata dizajnerica Martina Felja.
Vidi originalni članak

Prije odlaska u shopping, potrebno je biti svjestan svoje građe tijela. Na taj način ćete uštedjeti vrijeme i pronaći onaj model koji će na vašem tijelu istaknuti samo ono najbolje.

"Žene koje imaju šire bokove nego ramena (kruškoliki tip građe) trebale bi nositi klasičan slip, što jednostavniji, a gornji dio bi se trebao vezati oko vrata. Naime, takav način vezanja vizualno širi ramena. Za sitan tip građe s malim grudima preporučujem bikini u obliku trake ili jednodijelni kupaći kostimi izrezani na bokovima. Za žene koje imaju velike grudi najbolji su modeli s klasičnim grudnjakom sa potporom u obliku spužve koja daje oblik grudima.Trebalo bi izbjegavati bikinije u obliku trake kao i trokutaste modele koji će samo dodatno povećati grudi", objasnila je Martina Felja.

Ako želite vizualno smanjiti obujam stražnjice, birajte dvodijelne i dvobojne kupaće kostime u kojima je gornji dio svjetlije, a donji tamnije nijanse. Kako biste istaknuli preplanulu put birajte maslinastu, bordo i neizostavnu boju pijeska. Za sve ljubiteljice minimalizma i jednostavnog stila, tu su klasični kostimi crne, tamnoplave i bijele boje s kojima nikad ne možete pogriješiti.

Prilikom odabira kupaćeg kostima budite prije svega praktični. Ako volite vrijeme provoditi na suncu, birajte one modele badića na kojima se mogu skinuti naramenice. Na taj način ćete izbjeći tragove sunčanja. Izbjegavajte kostime koji su preuski (pa se urezuju u kožu) ili su pak prelabavi. Ne želite da iz mora izađete bez svog kupaćeg kostima. Idealan je onaj badić koji je udoban, praktičan i funkcionalan.

"Ove godine su u trendu žarke boje (neonska plava, ljubičasta, koraljna, mint zelena, pink roza, limun žuta). Kad su printevi u pitanju vrlo su popularni životinjski uzorci i kristali. Također je vrlo trendi kombinacija gaćica u jednoj i gornjeg dijela u drugoj boji. Naglasak je na izraženoj ženstvenosti i seksipilu. Ako birate jednodijelni kupaći kostim, birajte modele koji imaju izreze sa strane", savjetovala je Martina Felja.

Glavni hit je mornarski uzorak i boje moreplovaca. Retro stil zahvatio je i modele kupaćih kostima. Ove sezone na plaži koketiramo s nostalgijom 50-tih godina.

"Za najsmjelije trendseterice ljeto neće proći bez bando ili balkonet grudnjaka i visokih gaćica koje skrivaju trbuščić sve do pupka, a modeli naglašavaju zavodljive linije ženskog tijela. Must-have ostaju i trokutasti grudnjaci te gaćice koje se vezuju sa strane i tako omogućuju prilagođavanje bočne visine struka po želji", savjetuju iz Lisce.

Martina Felja u privatnom životu uživa u suncu i rado se sunča u toplesu. Na taj način izbjegava tragove kupaćeg kostima. Za odlazak na plažu bira kaftane, a ove godine će nositi i svilene prozirne hlače iz svoje zadnje cruise kolekcije.

"Imam poveliku kolekciju kupaćih kostima, bikinija i jednodijelnih te izrezanih (njih nosim kada je već sunce pri zalasku), tako da sam svaki dan u drugom kostimu. To mi je ujedno i prilika da ih osobno isprobam jesu li ugodni i praktični. Preferiram bikinije i jednodijelne sa izrezima sa strane", za kraj je poručila Martina Felja.

U galeriji odaberite svoje ljetne favorite...

Posjeti Miss7.24sata.hr