Kreacije za snažne i samouvjerene žene

Davor Puklavec/ Pixsell
Cro A Porter „Faith“ otvoren je s tri revije – Madame Demode, Renata Svetić i Dioralop predstavili su svoje kolekcije u Laubi.
Vidi originalni članak

Madame Demode

Klasični revijalni dio CAP-a otvorila je Madame Demode i Tamara Bombardelli koje su predstavile svoju viziju modernog viteštva. Crno-bijela kolekcija na prvu djeluje jednostavna, no uz pomno promatranje detalja uočava se snažna modna priča.

Kreacije su reinterpretacija srednjovjekovnog načina odijevanja. Uočavamo duge haljine koje djeluju poput viteškog oklopa koji je u isto vrijeme snažan, ali i podatan. Pojedine kreacije naglašavaju ženski struk, no to ne čine izravno. Haljine zaokružuju žensko tijelo poput mekanog oklopa koji decentno ističe žensku siluetu.

Žene Madame Demode su snažne ratnice koje svoju snagu ističu naglašenim ramenima, hlačama muškog kroja i frak haljinama sa stražnjim pufom. Torbe s potpisom Tamare Bombardelli izvrsno su zaokružile još jednu uspjelu modnu priču.

Renata Svetić

Dizajnerica je reviju otvorila sa šarenim modelima koji se na prvu nisu nimalo uklapali uz glazbu. Kako su modeli izlazili sve više su se stapali s glazbom, no unatoč tomu ostaje osjećaj nedovršene i nepovezane kolekcije.

Asimetrija, dekonstrukcija i uvrnuti detalji, poput stražnjeg kopčanja, najbolji su dijelovi kolekcije koja je u pojedinim kreacijama uspjela izazvati nelagodu kod gledatelja. Dizajnerica je prikazala par konkretnih kreacija zanimljivog kroja, a među najbolje komade ubrajaju se jakne i kaputi.

Dioralop

Dizajnerica Andreja Bistričić i Maja Merlić imale su težak zadatak. Naime, njihova prošla kolekcija izvrsno je prihvaćena kako od strane kritike, tako i od strane ljubitelja mode. Ubrajala se među najbolje kolekcije prošlog Cro A Portera, a taj uspjeh su trebale opravdati.

Dizajnerice su pokazale zrelost – predstavile su kolekciju koja je izravan nastavak na prošlu, no nisu se ponavljale. Kreacijama je dominirao prepoznatljiv i apstraktan uzorak u svjetlijim i toplijim nijansama. Kreacije su spoj stilske oprečnosti– s jedne strane tu su komadi lepršavog materijala, dok s druge ih sputavaju nešto teži i krući. To je dodatno naglašeno debelim čvorovima koje kreacije vuku prema podu. No, unatoč izvrsnom dojmu, dizajnerice nisu uspjele nadmašiti prethodnu kolekciju.

Očekuju nas brojne modne večeri Cro A Portera. U međuvremenu u galeriji pogledajte detaljnije kreacije predstavljene na prvoj večeri.

Posjeti Miss7.24sata.hr