Kraljevski tretman kakvog pruža samo jedna tkanina

arhiva
Uz baršun sve se možemo osjećati kao kraljice, a osobito je divan u svijetu kaputa, tunika, haljina, šalova, pa čak i cipela
Vidi originalni članak

Baršun me uvijek podsjeća na plemstvo, a s druge strane, bio je hit u grunge pokretu koji je početkom devedesetih zacementirao “zločesti” Marc Jacobs. I bio je to baš superironičan kontrast - idemo ubaciti taj glamurozan tekstil u nešto prizemno i “klošarsko” kao što je grunge. Tipičan Marc. Pliš i baršun (razlika je u tome što je baršun od svile i sintetičkih vlakana, a pliš od vunenih niti) onda su dobili novi život, a sada se on produljuje za još jednu zanimljivu sezonu.

Sviđa mi se taj njegov glamurozan chic koji je smiren ležernim krojem i dodacima u, npr., boho stilu... Kao da smo uzeli nešto dragocjeno i skinuli mu tu “high society” auru. Što ću, Vodenjak sam, volim kad su stvari dostupne svima, a ne rezervirane za manjinu. Znači, sve se možemo osjećati kao kraljice. Divan je u svijetu kaputa, tunika, šalova, pa čak i bluza...

Asocira na divnu boudoirsku ležernost. Nedavno sam gledala seriju “Miss Fisher’s Murder” - krimić, u glavnoj ulozi je, naravno, Miss Fisher, vrijeme radnje su dvadesete godine prošlog stoljeća, a ona ima obleku za smrznut’ se. Savršeni baršunasti crveni ogrtač bio je jedan od onih koje sam zapamtila, a onda je odjenula plavi, s krznom... tako divno.


Baš jako volim stil dvadesetih, bio je to živi bunt, stilska i društvena revolucija za ono vrijeme, a baršun je bio hit. Pa tako Miss Fisher traži zločinca u genijalnom kaputu, sa super frizurom, vrhunskom šminkom. Za mene priča koja ima sve što treba - aktivnu radnju, facu koja otkriva sve i predivan styling.

Posjeti Miss7.24sata.hr