Kožne torbe i narukvice su vječni modni detalji

Herman.design torbe i narukvice osvajaju na prvi pogled svojim prepoznatljivim dizajnom, dok na drugi odaju istančane detalje i pomno odabrane stihove, izvrsnu izradu i kvalitetan materijal.
Vidi originalni članak

Ovi kožni modni dodaci stekli su brojne poklonike jer ne stoje samo za kvalitetu nego i za autentičnost. Za to je zaslužna dizajnerica Kornelija Herman koja svoju ljubav prema glazbi i modi stapa u prava umjetnička djela.

Sve je započelo na tavanu

Kornelija se s izradom torbi počela baviti prije 13 godina zajedno s kolegicom Irenom Maras na početku studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Kao studentice su bile angažirane za kostimografiju jedne predstave te su u potrazi za materijalima na Kornelijijom tavanu nabasale na pravo blago koje su ostavili njen djed i baka – raznovrsnu kožu u svim bojama, zatvarače, kopče...Upravo je baka i pružila prve instrukcije za šivanje kože te se ostatak obitelji angažiralo oko realizacije ideje o stvaranju kožnih modnih dodataka.

"Herman.design je zapravo mala kućna manufaktura. Dečko (GrimArt) radi na fotografijama, sestra, inače ing. odjevne tehnologije, se bavi konstrukcijom te kolekcije nadopunjuje svojim nakitom, a drugi članovi obitelji rade na promociji i marketingu brenda u vidu različitih aplikacija kako bi moj dizajn približili potencijalnim kupcima. Naravno tu sam i ja, modna dizajnerica i mlada mama te idejni začetnik i realizator u izradi torbi i narukvica", objasnila je Kornelija.

Kao osnovni materijal Korneliji služi koža, a glavni ukrasi su patenti, kopče, privjesci i aplikacije u vidu slika i stihova. Herman.design modni detalji u isto vrijeme su grubi, ali i nježni, romantični i sentimentalni. S jedne strane tu je koža, zemljane boje, patenti, lanci i kopče, a s druge strane retro aplikacije, privjesci u obliku vila, bicikla i satova. Ovaj prepoznatljiv modni detalj prije svega je izrazito praktičan za koncerte i glazbene festivale. Uz dodatni držač za bocu, must have je svakog ljubitelja dobre glazbe. Glazba je također veoma važna u životu same dizajnerice.

"Inspiraciju pronalazim prvenstveno u glazbi: punku, rocku, grungeu... Ona igra najveću ulogu u mom životu i radu. Neiscrpan je izvor i možete ju osjetiti u svakom detalju, posredno ili neposredno. Ona je uz mene dok se budim, dok radim, dok stavljam dijete na spavanje. Nažalost, ili na sreću, nisam imala tolikog talenta da nastavim u smjeru glazbe pa je tim putem krenula moja sestra Sabina (Queen of Sabe) čija glazba također utječe na moj rad", objasnila je Kornelija.

Upravo se stihovi ubrajaju u jedan od glavnih ukrasana na torbama i narukvicama. U početku su to bili isključivo stihovi pjesama koje je Kornelija u tom trenutku slušala, kao što su Pearl Jam, Red Hot Chilly Pepper, Urban Cash, a kasnije su stigle posebne narudžbe u kojima su kupci zaželjeli Frank Sinatru, Zaz i mnoge druge. No, dizajnerica prihvaća samo one narudžbe koje su u okviru onoga što sama sluša. Upravo tako zadržava autentičnost i prepoznatljivost svog dizajna.

Svatko tko je naručio bilo koji moj uradak zna da volim poslušati želje i prijedloge kupaca, ali da ujedno i dajem do znanja da neki kompromis ipak mora postojati. Ni u kom slučaju ne pristajem na nešto što bi prelazilo okvire onog što ja volim i zamišljam", naglasila je Kornelija.

Herman.design modni dodaci za sad se mogu kupiti u Solinu, Zadru i Zagrebu, a najveći broj narudžbi dizajneria dobiva direktno. Cijene torbi se kreću, ovisno o dimenziama i raznim pripadajućim detaljima (privjesci, satovi, USB stickovi, kožne futrole za bocu...) između 300 do 600 kn, a narukvice bez satove koštaju 130 kn, dok one sa satovima 200 kn.

U galeriji detaljnije pogledajte izvrsne kožne dodatke brenda Herman.design...

Posjeti Miss7.24sata.hr