Kožne hlače i smokey eyes za seksi styling

Goran Jakuš/Pixsell
Kožne hlače i suknja, prozirne košulje i neobičan nakit čine okosnicu prepoznatljivog stila modne blogerice Matee Martek . Na prvu je njen styling jednostavan, no pomno odabrani detalji poput duge naušnice, grubog prstenja i metalnih narukvica, odaju složenu modnu priču koju nešto više od dvije godine vjerno prate njeni čitatelji.
Vidi originalni članak

"Volim udobnost, jednostavnost s chic detaljima, kao i malo mračniji nakit. I na sebi ne volim slatkasti girly stil", objasnila je Matea.

U nastavku blogerica naglašava kako joj je estetika važna te se pretežito dotjeruje zbog sebe. Moda ju opušta i čini lijepi dio svakodnevice. Ona ju zabavlja i relaksira od obveza i problema. Za nju odjevne kombinacije mogu svaki dan iznova ispričati novu priču. Većinom čim ugleda neki komad odjeće u glavi vidi određeni styling i upravo tako svako jutro i slaže svoje kombinacije. No, ako je neki važniji događaj u pitanju, par dana prije Matea već ima stilsku ideju. Blogerica ne ide u planirane sezonske kupnje, nego voli mali, ali redovni shopping.

"Nikad se nije dogodilo da sam otišla u shopping i nakupovala stvari za par mjeseci. Svako malo mi se nešto novo svidi i bane neka nova ideja koju pokušavam ostvariti. A i jako brzo se zasitim stvari, tako da skoro svaki tjedan malo osvježim situaciju u ormaru", naglasila je Matea.

Modni trendovi osvježavaju modni stil

Najčešće kupuje u trgovinama poznatih highstreet brendova, poput Topshopa, Zare, H&M-a i Stradivariusa, jer su cijene prihvatljive te veoma dobro kopiraju komade svjetskih dizajnera čije si kreacije Matea ne može priuštiti. Obožava kupovati odjeću tijekom putovanja u inozemstvo jer ju onda uz taj komad veže lijepa uspomena. Povremeno kupuje i preko interneta, ali samo ako nešto što joj je potrebno ne može pronaći u Zagrebu. U zagrebačke second hand trgovine ne zalazi često jer smatra da nemaju dobru ponudu. No, tu i tamo naleti na pokoji modni dragulj, poput svojih vintage čizama koje su ujedno i najkvalitetnije u njenom cipelaru. Najskuplji komad u njenom ormaru je Zarina kožna jakna, a najjeftinija jedna košulja koju je kupila na sniženju.

"Pratim modne trendove jer ih ne mogu izbjeći, posvuda se navodi što je IN i što bi trebali nositi. Volim isprobati neki novi trend i uklopiti ga u svoj stil. Trendovi su dobri za osvježavanje garderobe. Dosadno je stalno biti isti i ne igrati se. Jedino je opasno ako počnemo kupovati baš svaki trendi komad koji se pojavi u dućanima", istaknula je Matea.

Rado prati i strane i hrvatske modne tjedne, a obožava rad Isabel Marant, Balmaina i Alexandra Wanga. Od domaćih dizajnera voli Juraj Zigmana, Aleksandru Dojčinović i Ivana Alduka. U svom ormaru Matea ima i pokoji dizajnerski komad. Obožava košulju dizajnerice Manuele Lovrenčić, haljinu švedske kuće Valerie te Zigmanovu majicu. Najbolje se osjeća u skinny trapericama, bajkerskim čizmama, širokoj majici ili košulji te kožnoj jakni.

"I dnevna i večernja kombinacija mora biti udobna i bez nepotrebnih komplikacija u smislu remena, nagomilanog nakita ili previsokih peta. Za dan biram većinom neki skinny jeans i širu košulju ili vestu. Ako ne trčim na sve strane od jutra do večeri onda nabacim i kožne hlačice ili suknju. Za izlazak uvijek nekako završim u crnom i uskom, već provjerenom. Najbitnije da mogu u tome puno plesati", objasnila je Matea.

Neobičan nakit zaokružuje svaki dobar styling

Većinom nosi smirene i neutralne boje, obožava crnu i bijelu, no povremeno odjene i jarko crvenu. Trenutno u njenom ormaru dominiraju prozirne košulje, a najviše novaca troši na cipele i jakne. Voli visoke pete i nosi ih rado tijekom dana. Za razliku od većine žena, Matei su torbe često sporedna stvar, važno joj je samo da se nadovezuju na određeni styling. No, zato obožava nakit.

"Volim čudan nakit, teški metal, srebro ili zlato. Samo da je jednostavan, ali efektan i da nema glittera i svjetlucavih kamenčića", nastavlja je Matea.

Crn tuš najbolje ističe oči

Matea iz kuće ne izlazi bez pudera, olovke ili tuša za oči i maskare. Pretežito koristi lagani Chanelov puder i rumenilo, dok ostatak kozmetike rado mijenja i isprobava nove proizvode. Obavezno na lice nanosi hidratantnu kremu, a voli mlijeka za tijelo, posebno ako mirišu na ljeto, voće, med i mlijeko.

"Za večernje izlaske šminkam smokey eyes, a za dan puder, masakru, rumenilo i linija za tuš na očima. Volim i parfeme, posebno: Chloe, Daisy od Marc Jacobsa te Lolitu Lempicku", objasnila je Matea.

Ovu zimu Matea ne izlazi iz najdražih gležnjača na deblju i punu petu. U njenom zimskom stylingu prevladava crna boja, a rado ju kombinira uz bijele komad i traper košulje. Naravno, svaku odjevnu kombinaciju Matea vješto zaokružuje najdražim komadima nakita.

U galeriji detaljnije pogledajte najdraže Mateine stylinge...

Zahvaljujemo uslužnom osoblju kluba Mansion (Zagreb, Jarunsko jezero) na ustupanju prostora.

Posjeti Miss7.24sata.hr