Koža je uvijek IN, pa i ljeti

Davor Puklavec/ Pixsell
Kožne jakne, minice i kratke hlačice – s dolaskom ljetnih dana stavljamo ih na dno ormara i iščekujemo niže temperature. No, koža je uvijek trendi, pa tako i ljeti. Važno je samo odabrati prikladnu vrstu kože i odjevni predmet. Kako u svoj ljetni styling uklopiti i kožne odjevne predmete, savjetuje poznati dizajner Ivan Alduk , čija aktualna kolekcija za proljeće i ljeto sadrži kožu, te Branka Šćepanović, koja stoji iza brenda Roba , čiju okosnicu čine kožni komadi.
Vidi originalni članak

"Koža je kao prirodni materijal prikladna uvijek i za sve dane. Mnogo je načina dorade kože i izrade kožnog odjevnog predmeta, tako da je prikladna i za više i za niže temperature. Osnovno pravilo: koža je ljeti prikladna kad prekriva manje površine tijela. Zato preporučujem prsluke, pelerine, mini suknje...", objasnila je Branka Šćepanović.

I u aktualnoj kolekciji za proljeće/ljeto 2011. Roba je zadržala glavna dva hita iz prošle sezone: crnu pelerinu (2.700 kn) i multifunkcionalnu jaknu (3.650 kn). Modeli su napravljeni od glatke kože, a dostupni su i u izvedbi od perforirane kože. Za seksi styling, tu su kratke hlačice (1.500 kn) i minice (1.500 kn).

"Kožna pelerina dobro ide uz svilenu haljinu golih ramena za noćnu šetnju, na povratku kući s partyja kad vam je pomalo hladno od umora i nižih noćnih temperatura. Kožna mini suknja, T-shirt i japanke kombinacija je za sve prilike. Najbolja je za one situacije kad ujutro napustite kuću i ne vratite se do sutra ujutro. Za višednevne festivale, gdje ćete skakati ispred bine, valjati se u travi ili večer provesti uz more, idealne su kožne hlačice. Uz to idu čizmice da vas ne izgaze plesači u prvim redovima, a u torbi japanke za jutro", savjetovala je Branka koja za svoje izlaske bira kožne kratke hlačice.

Ivan Alduk je u svojoj aktualnoj kolekciji za proljeće/ljeto 2011. uklopio kožne jakne (1.200 kn) i haljine od svile i kože (1.500 kn) koje djeluju ženstveno i nježno, ali u isto vrijeme grubo i odvažno.

"Koža je fantastičan prirodan materijal koji se u raznim prigodama i kombinacijama može nositi kako zimi tako i ljeti. Lagane kožne jakne, kožne tunike i haljine s rupicama ili doradom su vrlo ugodne za nošenje jer ne izazivaju reakciju kože kao većina umjetnih materijala na visokim temperaturama, a i vrlo moderno, trendovski mogu izgledati u kombinaciji s nečim lepršavim i prozračnim. Naravno, sve uz lijepu štiklu", komentirao je Ivan Alduk.

Dok se zimi koristi tamnija i deblja koža, za ljeto je rezervirana svjetlija i laganija. No, veća razlika se ipak osjeti u samom dizajnu i vrsti odjevnog predmeta.

"Izdvojio bih kratke kožne hlačice (janjeća i teleća koža) koje su tanje i laganije ili neku jednostavnu tuniku/haljinu ravnog kroja s otvorenim leđima. Ona djeluje uvijek pomalo rokerski, a opet prozračno za sparne dane. Bitno je kožne komade uklopiti u vlastiti stil, znati ih nositi i pažljivo održavati. Onda ćete te komade moći nositi i 10-tak godina. Koža nikad ne izlazi iz mode", zaključio je Ivan Alduk.

U galeriji pogledajte najbolje modele iz kolekcije proljeće/ljeto 2011. Ivana Alduka i brenda Roba...

Posjeti Miss7.24sata.hr