Koliko biste novca trebali potrošiti na poderane traperice?

arhiva
Od dizajnerskih do high street brendova, raspon cijena je zaista velik, a evo što u ovom slučaju donosi novac
Vidi originalni članak

Ako imate poderane traperice, sigurno vam je bar jednom baka ili neki drugi stariji član obitelji prigovorio oko "uzaludnog bacanja novca na nešto čemu je mjesto u smeću". I sigurno ste se tada svim silama trudili skriti svotu koju ste izdvojili za njih. No jeste li se ikada zapitali koliko biste uopće trebali potrošiti na komad koji je - uništen? 

Trenutno su hit traperice s poderanim rubom, a za sve je zaslužan pariški brend Vetements, koji je izbacio prve. 

Ovaj model, nažalost, je rasprodan, no slične su ponudili i brojne druge dizajnerske kuće te gotovo sve high street trgovine. Naravno, ovisno o brendu, varira i njihova cijena, a evo što dobivate za onoliko koliko ste spremni izdvojiti:

Frame, net-a-porter.com, 405 eura

Ove traperice najsličnija su varijanta onih brenda Vetements i što se tiče izgleda, ali i kvalitete. Štoviše, zbog tamnog trapera izgledaju i skuplje, a zapravo su dvostruko jeftinije od "originala". A da bi sve bilo još bolje, svaki par ovih traperica je jedinstven tako da se opravdano možete osjećati posebno u onome što nosite.

Levi's, urbanoutfitters.com, 92 eura

Brend koji je sinonim za traperice, doslovno je poderao postojeće modele i povisio im cijenu. Naravno, Levi's traperice jamče vam kvalitetu koja itekako opravdava cijenu, no ako ste spretni sa škarama, radije same poderite svoje "Levisice", jer osim što nećete platiti ništa, nitko neće imati iste.

H&M, 298 kn

Došli smo do povoljnijih modela, a ove iz H&M-a izgledom dosta podsjećaju na Levi's model, samo su gotovo trostruko jeftinije. Oduševit će vas i kvalitetom, jer ne sadrže elastin, a debeli traper potrajat će vam i nekoliko sezona.

ASOS, 37 eura

Ovaj modela neodoljivo podsjeća na one brenda Vetements, samo s urednijim rezovima. Istina, manjak detalja ukazuje kako se radi o jeftinijim trapericama, ali s obzirom na to da se radi o trendu, možda bi i najbolje bilo ne izdvajati previše novca.

Mango, 199,90 kn

Malo drugačije, ove traperice izgledaju kao modernija varijanta poderanog trenda, a iznenađujuća je i njihova cijena. Želite li biti "in", bez da izgledate baš poput svih ostalih, ali i bez velikog troška, Mangov model odličan je ulov.

PRESUDA: Ako niste među rijetkima koji si mogu priuštiti dizajnerski komad, pa ni "Levisice", izaberite najskuplje među jeftinima, a čak i važniju ulogu od cijene igra tkanina. Izbjegavajte modele s elastinom i birajte one od čvrstog trapera. Što se tiče modela, najtrendi ćete biti u onima koje po sredini imaju još jedan šav, poput onih brenda Vetements, ali slobodno možete izabrati drugačiji kroj, ovisno o tome što vam pristaje. 
 

Posjeti Miss7.24sata.hr