Kako se pametno spremiti za svatove? Donosimo ti pet genijalnih rješenja

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Odabir outfita, šminke i frizure za nečije vjenčanje zna biti prilično stresan
  • Postoji nekoliko odličnih rješenja za pametno spremanje
  • Idealna visina potpetice je do 6 centimetara, nećeš pogriješiti s messy punđom, kao ni s malo većom svečanom torbicom

Proljeće nam već opasno kuca na vrata, što znači više sunca, toplijih dana - i poziva na vjenčanja. Nakon oduševljenja što si pozvana na nečiju potvrdu ljubavi, vjerojatno ćeš početi razmišljati o tome što ćeš odjenuti i naći se pred brojnim dilemama. Kako je vjenčanje posebna prilika, tvoj cjelokupni outfit trebao bi biti u skladu s tim, no dobro je imati na umu da spremanje stvara dodatne troškove i da slavlja traju do dugo u noć pa je bitno pametno odabrati što ćeš nositi na sebi.

Kako bismo ti olakšali spremanje, u nastavku ti donosimo pet stvari na koje trebaš skrenuti pažnju prilikom odabira odjeće, modnih dodataka, šminke i frizure.

1. Odjeća

Kod odabira odjeće za vjenčanje, neki modni komadi siguran su i provjeren izbor s kojim nećeš pogriješiti. Riječ je o midi haljinama, slip modelima, elegantnim kombinezonima i odijelima koji su jednostavno rješenje za kombinaciju u kojoj možete uživati tijekom cijele večeri. Osim toga, dobitan izbor svakako je i mala crna haljina koju možeš kombinirati uz najrazličitije modne dodatke. Prilikom kupovine odjeće za vjenčanje, svakako obrati pozornost na to da odabrane komade možeš nositi i u drugim prilikama - od različitih proslava do izlaska s prijateljicama. 

S lijeva na desno: H&M, 349 kn; ALICE+OLIVIA, 3555 kn; ZARA, 299 kn

2. Obuća

Nakon što odabereš odjeću koju ćeš nositi, vrijeme je za pametan odabir cipela koje ćeš kombinirati uz haljinu ili neki drugi modni komad. Kod odabira obuće vrlo bitna stvar je da na prvo mjesto staviš udobnost cipela, a tek onda njihov izgled. Kako bi izdržala cjelonoćnu zabavu, ne preporučuje se nošenje vrtoglavo visokih štikli koje bi ti mogle izazivati bolove u nogama i stopalima. Poželjna visina pete je do šest centimetara, I da, nikako ne zaboravi par rezervnih ravnih cipela, poput savitljivih modela balerinki koje stanu u torbu. Za svaki slučaj!

S lijeva na desno: REJINA PYO, 3700 kn; ZARA, 349 kn; MIU MIU, 3058 kn

3. Šminka

 Isto što vrijedi i za outfit za vjenčanje, vrijedi i za makeup - mora biti posebniji nego inače. Najjednostavnija opcija za to svakako je rezerviranje termina kod vizažista koji će realizirati tvoju ideju i našminkati te onako kako zamisliš. U tom slučaju, najisplativije rješenje je da svoj termin rezerviraš na bilo kojem MAC prodajnom mjestu u Hrvatskoj u kojem ćeš šminkanje platiti u proizvodima. Da, dobro si pročitala! Šminkanje u trajanju od 30 minuta koštat će te 300 kuna i to ćeš platiti kupnjom proizvoda, a šminkate će te profesionalni make up artisti. 60 minuta šminkanja platit ćeš 600 kuna, a za taj novac dobit ćeš kompletan makeup od usana do očiju i proizvode u toj vrijednosti koje kasnije možeš iskoristiti i za popravljanje šminke na vjenčanju. 

Svadbeni makeup kojega možeš preporučiti i mladenki, a on uključuje konzultacije kako bi se osmislio željeni look te šminkanje na dan vjenčanja. Ova usluga traje ukupno 90 minuta, a moguće ga je i podijeliti u dva dijela, pa jedan dio iskoristite na konzultacije, a ostatak na mladenkin veliki dan. Sve to košta 900 kuna, točnije odabiru se proizvodi u toj vrijednosti. Zvuči odlično, zar ne? Sve detalje možeš saznati u MAC dućanima. 

4. Frizura

Usprkos tome što na spomen vjenčanja odmah pomislimo na stroge svečane frizure (na kojima je svaka dlaka na svom mjestu), one baš i nisu najbolji odabir. Naime, nakon sati i sati provedenih na plesnom podiju, takve frizure nerijetko izgube svoj prvobitan oblik i više ne izgledaju tako dobro kao u frizerskom salonu. Kako bi izbjegla taj scenarij, radije odaberi neke ležernije varijante poput messy punđe. Premda izraz ”savršena neuredna punđica” zvuči kao oksimoron, upravo su savršeno nesavršene messy punđe idealan odabir za najrazličitije prilike jer će izgledati odlično čak i u sitnim jutarnjim satima.

5. Torbica

I za kraj - torbica. Pretpostavljaš, trebala bi biti elegantna, ali i vrlo praktična kako bi u nju uspjela staviti sve što ti treba, od šminke do spomenutih rezervnih cipela. Upravo zato odustani od minijaturnih modela koji su, priznajemo, jako chic, ali i prilično nepraktični. Imaj to na umu prilikom odlaska na vjenčanje i radije posegni za malo većim modelima. Pritom ne mislimo na dnevne varijante, već isključivo na modele svečanih torbica.

S lijeva na desno: MANGO, 199 kn; DRIES VAN NOTEN, 3887 kn; PARFOIS, 240 kn

Sponzrirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr