Kako ne izgubiti glavu dok tražiš vjenčanicu?

Karmen Poznić
Ušli smo u sezonu vjenčanja, a za većinu mladenki izbor vjenčanice je koliko lijep toliko i stresan posao. Dizajnerica Marina Matić savjetuje kako odabrati idealnu vjenačnicu i pri tome ostati u dobrim odnosima sa svima oko sebe
Vidi originalni članak

Što je izbor veći, odabir je teži. Svakim danom na tržištu raste broj dizajnera koji između ostalog nude i vjenčanice. Iz snova, naravno. Mada pronalazak iste može biti prava noćna mora. Voliš li minimalizam i k tome uštedjeti? Svoju vjenčanicu možeš potražiti i u high street trgovinama ili naručiti online. Želiš li vjenčanicu koju ćeš mjesecima poslije držati u ormaru i zvati sve prijateljice da dođu i dive se tom remekdjelu? Zašto ne? No, prije nego što konačno zablistaš u svojoj savršenoj vjenčanici, moraš napraviti inicijalni korak - otići i kupiti/posuditi je zapravo! Kako se potraga za vjenčanicom ne bi pretvorila u epsku katastrofu ravnu onoj vijesti o vezi Jamieja Foxxa i Katie Holmes, dizajnerica Marina Matić  koja je prije nekoliko dana lansirala prvu kolekciju vjenčanica za svoj brand Larie otkriva 5 trikova kako ostati pribrana dok isprobavaš vječnanice:

1. Ne vodi cijelu hordu obitelji, djeveruša, frendica u potragu za haljinom: Znaš kako se kaže: puno babica, kilavo dijete. Voliš mamu i najbolju prijateljicu najviše na svijetu i važno ti je njihovo mišljenje. No, ne moraš u salon ili showroom voditi i tatinu tetu koju nisi vidjela 6 godina, prijateljicu iz srednje škole ili pak krsnu kumu. U ovim trenucima je bolje imati što manje (ženskog) mišljenja oko sebe. Povedi jednu osobu u koju imaš povjerenja. A i prodavačice i mi dizajneri okruženi hordom ljudi lakše poludimo :).

2. Haljinu biraj po svom tijelu, ne tijelo po haljini: Ovo je pogreška s kojom se najviše susreću mlade djevojke. One i dalje pobožno listaju modne magazine, prate posljednje trendove, za uzor uzimaju poznate dame Hollywooda...Često zaboravljajući da nije svaka od nas dugonoga Brazilka brončanog tena i najljepše kose na svijetu. (Gisele, i dalje si nam no. 1). Srećom, postoji tisuće haljina na tržištu i sigurno ćeš naći idealnu za sebe, koja će ti bolje stajati od one o kojoj si maštala, ne brini.

3. Haljinu tražiš za tulum na kojem ćeš se dobro zabaviti: Ovo je najbitnije! Ne bismo dan svadbe trebali doživljavati kao odlazak na usmeni ispit ili još gore, intervju za posao. Kiksevi će se uvijek dogoditi, ali najbitnije je da znaš da je ovo jedan veliki tulum. I to tebi u čast! Zar ne zvuči to super? A kad se tulumari, trebala bi i haljinu koja može sve to podnijeti, u kojoj možeš disati, kretati se, plesati.

4. Ugađaj sebi, ne drugima: Baš sljedeći vikend si našla vremena za isprobavanje vjenčanica? Tvojoj kumi to baš ne paše? I što sad? Zar ćeš žrtvovati svoj plan da bi se prilagodila njoj? Pa imaš još nekoga čije mišljenje ti je bitno. Uostalom, ako želiš otići i sama, tko ti brani? Nitko ne kaže da baš odmah moraš odlučiti. A ovo je i situacija kad bi se možda ipak ona mogla prilagoditi tebi.

5. Nosi bež rublje: Ovo je pogreška s kojom su se susrele moje brojne klijentice. Našle su tu vjenčanicu na našem profilu na Instagramu, zakažu termin i - pojave su u crvenom grudnjaku i gaćicama s uzorkom Spidermana. Da se razumijemo, i meni je Spiderman drag, ali kako misliš da je dobra ideja isprobavati vjenčanicu s poluprozirnim prednjim dijelom dok imaš dječje donje rublje? Nećeš dobiti pravi dojam kako nešto na tebi izgleda. Zato, bež rublje je zakon!

Posjeti Miss7.24sata.hr