Kad se zaljube sport i visoka moda: Sportska elegancija

Goran Čižmešija
Sve je počelo od mini revolucije koju je na modne piste prvi donio kreativni direktor Chanela Karl Lagerfeld i šokirao, ali i zaludio modni svijet.
Vidi originalni članak

Nedugo nakon toga jednakim lakim korakom šetale su manekenke i Diorovom pistom, a sve je ovo bila najava trenda koji mnoge trendseterice vole već neko vrijeme - sportska elegancija, luksuz, chic ili kako god ga želite nazvati. Stajliš cure dobro znaju kako upariti komade koji naoko ne idu skupa. Primjerice, tenisice s glamuroznom haljinom kao što je to znala činiti glumica Kristen Stewart na svim najvažnijim crvenim tepisima.

Ove sezone na sportski modni tron stale su i bomberice koje bi vjerojatno, da nije prevruće, nosili i u srpnju. Cure ih kombiniraju s jednostavnim komadima čistih linija, a u takvim kombinacijama najbolje izgledaju “statement” jakne. Ako planirate obnoviti proljetni-ljetni ormar novim komadima, razmislite o nekoliko ključnih komada. Trebat će vam jedan cropped top u nekom čvrstom, ali rastezljivome materijalu koji možete kombinirati na suknju geometrijskog uzorka ili savršeno skrojene hlače od odijela. Poznate trendseterice poput Kendall Jenner pokazale su kako se kratki topovi nose s tajicama koje koje više nisu rezervirane samo za teretanu. One visokog struka nosite na flatforme i cool jaknicu. Sve uparite sa svjetlucavim topom pa možete izaći i u klub.

Tajna dobroga kombiniranja komada u sportskom se chicu krije u sparivanju nespojivog. Tu nastupaju komadi inspirirani sportovima poput tenisa. Mnogi su dizajneri kao Stella McCartney ili Alexander McQueen inspiraciju potražili u ovom sportu, pa njihovim zadnjim kolekcijama vladaju čiste linije, bijela i zelena, haljinice u kojima ste spremne za crvenu zemlju i drugi komadi uz koje ćete postići taj kontrast koji je obilježje ovog trenda. Za ljeto potražite mrežaste ili čipkaste bomber jakne, pa ih nosite s jednostavnim pencil suknjama, tenisicama ili štiklama za večer. Street style fotografije pokazuju i kako romantične satenske haljine ukrašene čipkom savršeno izgledaju uparene na bijele sportske tenisice i bomber jakne, dok čipkaste minice slobodno možete nositi na košulje s gornjim dijelom trenirke preko svega. Ne odustajte ni od štikli, a nosite ih na neoubičajene načine jer sportski glamur je idealan odabir za ljetne dane.

Posjeti Miss7.24sata.hr