Južnoamerički pogled na kravatu

Višegodišnja svjetska turneja izložbe 'Izazov kravate's radovi,a sedam čileanskih umjetnika i jedne argentinske umjetnice sada su stigli na svoje trajno odredište: u Zagreb – prijestolnicu kravate.
Vidi originalni članak

Samu turneju možemo nazvati osvajačkim nastupom. Naime, nakon svakoga svoga putovanja fundus izložbe biva obogaćen novim umjetničkim djelima koja je projekt 'osvojio'. Tako bi i svaki povratak mogao biti obilježen kao novi trijumfalni pohod kojim obogaćujemo riznicu umjetnina. 

Tako su i prilikom zadnjega gostovanja u Santiago de Chile  u prosincu 2011. godine u Institutu za kulturu Providencia (Instituto cultural de Providencia), domaći umjetnici priključili svoja ostvarenja međunarodnoj kolekciji fundusa 'Izazov kravate' i kravata kao hrvatski doprinos globalnoj kulturi

Čileanski umjetnici čije radove možete pregledati su Eduardo Castillo, Joaquín Mirauda, Enrique Campuzano, dvojac Daniella Miller i Pía Cosmelli koji predstavlja svoje radove pod imenom Estudio de Cuerpo y Alma, Lisi Fox, Emece Carbi i Livia Keller. Svatko od njih je predstavio kravatu na svoj način i vizualni doživljaj, pokazavši iznimnu maštovitost i kreativnost.

Motiv kravate potvrđuje se kao nepresušno nadahnuće i poticaj za djela koja su veoma različita sadržaja. Njena forma, ali i uloga atributa, te raznolika simbolika, osobine su na čijim vrijednostima umjetnici grade sve izražajnije i sve zanimljivije radove.

U galeriji detaljnije pogledajte radove čileanskih umjetnika...

Posjeti Miss7.24sata.hr