Julia Roberts pokazala haljinu koju bi odjenula na Met Gala da nije otkazan

Instagram@juliaroberts
Vidi originalni članak
  • Najglamuroznije modno događanje, Met Gala, trebalo se održati jučer, no naravno, nije ga bilo
  • Julia Roberts snimila se u svojoj kupaonici, u predivnoj haljini koju je na njega trebala odjenuti
  • Još zabavnije: fanovi Met Gale oponašaju na svojim Instagramima outfite zvijezda iz prošlih godina

Jučer, prvog ponedjeljka u svibnju, bio je dan kad se već godinama održava Met Gala, najveći modni spektakl na svijetu - naravno, ove godine je otkazan. Od kraja 90-ih (premda postoji još od 1948.) organizira ga Anna Wintour, urednica američkog izdanja Voguea, a zvijezde na svečanu večer dolaze u najluđim kreacijama, dodatno naglašenima zadanom temom koju svake godine Met Gala ima. Veliko događanje u muzeju Metropolitan ima i svoju plemenitu funkciju, sakuplja se novac u dobrotvorne svrhe, ali ruku na srce, je li itko ikad zapamdio koliko je novaca sakupljeno i kome se pomaže? Možda samo organizatori... Svi ostali još danima pričaju samo o tome tko je što odjenuo.

I, tek da znaš, od ulaznica koje su na početku koštale 50 dolara, sada koštaju 30.000 po osobi. Ako si uopće među sretnicima koji ih mogu kupiti. Kreacije, većina, ipak dobije besplatno...

U New York situacija sa širenjem koronavirusa više je nego zabrinjavajuća. Naravno, Met Gale nema, mada se tema ovogodišnjeg događanja zna već mjesecima, inspirirana Virginiom Wolf i filozofom Henrijem Bergsonom, trebala se odnositi na žensku modu u zadnjih 150 godina, od 1870 do danas. Zašto baš 150? Zato što i Metropoliten muzej na ovogodišnjem događanju trebao proslaviti 150 godina od osnivanja.

No, kako god bilo, ove godine modni svijet neće uživati u fantastičnim i katkad sasvim ludim kreacijama u kojima slavni dođu. Julia Roberts, svejedno je na svom Instagramu podjelila glamuroznu fotografiju. Snimljena je u njezinoj kupaonici, s pogledom na njujorške ulice, a 52-godišnja glumica u prekrasnoj crno-bijeloj haljini, s čašom šampanjca u ruci stoji na kadi. Komentar: "Evo mene... kako večeras ne idem na Metropolitanov bal".

Na ovaj ili onaj način, mnogi su se mediji, od modnih magazina do uvaženih dnevnika, ipak raspisali o Met Gali, ne želeći propustiti da privuku čitatelje. Pa se rade presjeci najuspješnijih kreacija, piše o najzanimljivijim temama, povijesti događanja. U travnju je tako Vogue svojim fanovima zadao izazov da pokušaju sami izvesti neke od najuspješnijih kreacija s dosadašnjih događanja. Evo nekoliko uspješnih oponašanja haljina Cardi B, Kim Kardashian, Beyoncé... The Insider je pak popričao sa svakim od njih i saznao kako su se sve snalazili da stvore kopije poznatih haljina; bilo je tu puno folije, papira, WC papira, crtanja flomićima... Prepoznaješ li neke od ovih haljina?

1. Rihannina haljina (kreacija Johna Galliana) iz 2108.

2. Lily Collins u Giambattista Valliju 2019.

3. Solange Knowles 2015. u Giles kreaciji

4. Beyoncé je 2015. nosila Givenchy

 5. Kim Kardashian 2019.

6. Janelle Monae u kreaciji Christiana Siriana 2019.

7. Haljina Cardi B (s potpisom Thoma Browna) iz 2019.

Posjeti Miss7.24sata.hr