Jesi li vidjela kostim koji će naša misica nositi na svjetskom izboru?

Dalibor Urukalović/Pixsell
Svjetski izbor za Miss Universe održat će se 17. prosinca na dalekom Tajlandu. Naša predstavnica, Mia Pojatina, već je spremna. Evo kako izgleda njen kostim...
Vidi originalni članak

Mia Pojatina aktualna je Miss Universe Hrvatske. Atraktivna 21-godišnjakinja iz Nove Gradiške odmah je osvojila simpatije javnosti. Osim što je aktualna missica, Mia je diplomirala medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, a u slobodno vrijeme svira, pjeva i bavi se sportom. 

Svoje osobne trenutke Mia rado dijeli s očima javnosti, a na svom Instagram profilu ima gotovo 9 tisuća pratitelja. Posljednjih dana sa svojim je pratiteljima na društvenim mrežama podijelila i nacionalni kostim s kojim će predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru koji će se održati 17. prosinca na Tajlandu. 

Kostim naslovljen ''Zlatna dolina'' dizajnirala je Ljiljana Šoch. Iz direkcije Miss Universea, za 24 sata, otkrili su da je riječ o kostimu koji je ''inspiriran bogatim dijelom Hrvatske-Slavonijom te tradicionalnom Slavonkom, čednom i skromnom ženom, koja se razvija u modernu, jaku, poduzetnu ženu, a u njegovoj izradi radio je tim od pet žena, puna tri mjeseca.''

Kostim, čini se, uistinu (izdaleka) inspiriran slavonskom nošnjom. Gornji dio sadrži zlatni pleter i dukate, a ručno tkano platno vjerno prati Mijine raskošne obline. Donji dio zapravo je izrađen mnogo skromnije, barem što se količine potrošenog materijala tiče. On se, naime, sastoji od gaćica koje su sa stražnje strane prekrivene plaštom. Mijina fantastična figura, dakle, definitivno nije skrivena vim kostimom koji nas malo podsjeća na onaj kakav nosi Wonder Woman. 
No, kako god bilo, Mijina nevjerojatna ljepota je uistinu neporeciva i mi ćemo definitivno navijati za nju. A kako se tebi sviđa naš nacionalni kostim? 

Posjeti Miss7.24sata.hr