Jesen u šarenim bundama

Guliver Image/Getty Images
Pravi ili lažni komadi, neka to ostane vaša stvar, bitno da su slatko čupavi, ali i da griju u hladnim mjesecima. Glamurozne su budne već nekoliko sezona zaredom dašak elegancije na ulicama i sastavni dio urbanog stila.
Vidi originalni članak

Nova kolekcija high street brenda H&M izgleda da je inspirirana 60-ima i 70-ima jer se u njihovoj ponudi mogu pronaći čupavi modeli kratkih bundica iz kojih vrišti Twiggy ili vječna muza Andyja Warhola, Edie Sedgwick.

Dok vremenski uvjeti još dopuštaju kratke čupave bundice, nosite ih na običnu bijelu majicu, boyfriend ili skinny traperice i jednostavne gležnjače s visokom potpeticom. A kad zahladi, slojevitost je pravi odabir. Bunde koje ćemo ove sezone ljubomorno gledati na hollywoodskim zvijezdama sigurno će biti s potpisom Michaela Korsa koji je ovogodišnjom jesensko-zimskom kolekcijom jednostavno oduševio. Predimenzionirani sivo-bež model na modnoj je pisti dizajner upario s jednostavnom sivom, pamučnom maksi haljinom i bordo cipelicama nalik na oksfordice.

Nešto avangardnije komade mogli smo vidjeti u kolekciji modne kuće Rodarte čiji zagasiti plavi modeli odišu elegancijom i ekscentričnošću u isto vrijeme. Na prvi pogled zaljubit ćete se u Altuzarrin model. Čupava nježnoružičasta bundica predugih rukava nevjerojatno je slatka, a na reviji je bila uparena s lepršavom haljinom iste boje i bež čizmama od kojih zastaje dah.

Lista dizajnera koji su se i ove sezone odlučili za komad koji dokazuje luksuz, prestiž i eleganciju prilično je duga, a među ostalima na njoj se nalaze Edun, Erdem, Fendi, Gabriele Colangelo, Giambattista Valli, Gucci, J. Mendel, Lanvin, Rochas...

Kratke bundice u tamnoljubičastoj nosite na styling inspiriran sedamdesetima pa uparite s trapezicama, gležnjačama od brušene kože i šeširom u boji devine dlake, a bunde u upečatljivim bojama nosite na traperice i basic majice ili tanke veste. U ovom vam slučaju modni dodaci neće trebati jer bunda vodi glavnu riječ, a odlučite li se za nešto odmjerenije modele u “nude” bojama, nosite ih na gotovo sve - od casual, preko poslovnih, do posebno večernjih izdanja za izlaske.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr