Jelena Balić o tajnama kampiranja

Privatno
S obzirom da je naš način života sve užurbaniji, sve veći broj ljudi odlučuje se za kampiranje. Bez obzira radi li se o festivalskim ili obiteljskim kampovima, oni pružaju nezaboravne doživljaje kojima nije odoljela ni fotografkinja Jelena Balić.
Vidi originalni članak

Život u šatorima i kamp-kućicama mnogima se čini nezamisliv, ali u posljednje vrijeme dobiva na popularnosti. Zajednička druženja, spavanje pod vedrim nebom i avanturizam te odricanje mnogih svakodnevnih sitnih luksuza osvojili su i fotografkinju Jelenu Balić:

"Kampiranje vidim kao vraćanje prirodi i snalaženje u njoj. Lijepo je maknuti se od konzumerističkog komfora na jednostavniji način života i s vremenom se priviknuti na ideju da ne trčiš do prve konobe dati im svoj smartphone na punjenje", objasnila je.

Praktičnost prije svega

Ovaj moderni asketizam pruža nezaboravnu priliku da uistinu budete dva tjedna bez laptopa, struje, a ponekad i tople vode, međutim, upravo taj pomalo robinzonski način života ograničava naše modne odabire.

Prilikom pakiranja za kampiranje uzmite u obzir ograničen prostor koji ćete imati na raspolaganju, ali i velik broj stvari koje uistinu morate ponijeti, kao što su šator, klinovi ili tenda za kamp kućicu. Nemojte nositi odjeću oko koje se dvoumite, jer je velika šansa da vam neće biti potrebna, a izostanak polica i ormara dozvoljava samo najnužnije komade koji se lako kombiniraju. S tim se slaže i Jelena:

"Za mene je kampiranje najležerniji način provođenja vremena, a to se prenosi i na moj način odijevanja i sređivanja. Doma ostaju sve složene i dotjerane kombinacije, jer u kampu je najvažnija jednostavnost i udobnost."

Za ovaj tip ljetovanja birajte ležerne komade u casual stilu koji se lako kombiniraju, oblače i međusobno nadopunjuju. Nekoliko pari kratkih hlačica, maksi haljina, topića i tunika je sasvim dovoljno, jer u većini kampova je najpopularniji komad – kupaći kostim. Bijelu boju treba izbjegavati zbog velike količine prašine, dok su sve ostale boje dobrodošle.

"Budući da su se moja kampiranja svodila uglavnom na festivale i nekoliko ljetovanja na Lastovu s ekipom, garderoba je pratila taj alternativni način odmora. Obučeš prvo što ti dođe pod ruku, staviš ručnik preko ramena, kosu u rep, naočale na glavu i spreman si", kaže Jelena dodavši kako sve oblike visokih peta i štikli treba ostaviti kod kuće. Japanke, sandale i tenisice su jedina obuća koja u kampu ima smisla, a priznaje i kako čizme znaju biti pun pogodak, ali ipak treba imati na umu da je ljeto.

Japanke – vjerna pratnja

Odlasci na plažu, šetnje do često udaljenog grada i večernji izlasci u obližnje mjesto su neke od čari kampiranja, ali najveći adut je cjelodnevno druženje u kampu i oko njega. Zato preko kupaćeg kostima prebacite laganu tuniku ili haljinicu koja će istaknuti vaše adute, ali i sjedenje učiniti ugodnijim. Kvalitetne japanke su must-have, posebno ako vaš kamp nije savršeno uređen. Dobro je ponijeti i nekoliko pari, jer japanke u kampu se brzo troše.

Svakodnevni odlasci u grad podrazumijevaju kratke hlačice i majicu, ali i torbicu u koju će vam stati sve potrebne sitnice poput mobitela i novca. Sunčane naočale i slamnati šešir upotpunjavaju styling baš kao i udobne platnene tenisice za šetnju gradom.

Večernji izlazak je potpun uz maksi haljinu koja se brzo i jednostavno oblači te kombinira s ravnim kožnim sandalama. Ne zaboravite na jedan komad statement nakita koji će podići cijelu kombinaciju, ali i lako se nadopunjavati s drugim komadima. Naš prijedlog je da to bude metalna statement ogrlica, jer uistinu pristaje uz sve.

Prirodna ljepota

"Moje šminkanje u kampu je također svedeno na minimum, ali moram priznati kako uvijek u šatoru imam neseser s osnovnom šminkom. Ogledalo mi nije ni važno, jer malo rumenila i maskare mogu nanijeti i napamet", kaže Jelena.

Jedan od najvažnijih kozmetičkih proizvoda koji svakako morate ponijeti na kampiranje je krema za sunčanje, bez obzira na to je li vaša destinacija morska obala ili pak planina. Zaštitni faktor nosite uvijek i svuda, čak i ako ste u hladu. Drugi proizvod je dezodorans koji će vam dati svježinu. Za njegu kože birajte inovativne i praktične 2u1 proizvode, a make up svedite na minimum. Brzosušeći lak, maskara i ruž za usne u olovci su proizvodi koje možete brzo nanijeti, čak i uz samo ručno ogledalo te koji vam neće zauzeti mnogo mjesta.

Više slika pogledajte u galeriji...

Ostale ljetne fashion&beauty trendove i savjete, pročitajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr