Jednostavni načini da uvijek izgledate chic

Goran Čižmešija
Otkrijte koji ključni komadi iz vašeg ormara će vam u svakoj prilici podariti chic i trendy look
Vidi originalni članak

Čuvena stilistica poznatih, Lois Joy Johnson, donosi nekoliko trikova koji će vam omogućiti da izgledate mlađe i osvježite vaš stil, a da ne morate potpuno promijeniti sadržaj ormara i isprazniti bankovni račun.

Budite hrabri s bojama 

“Mislim da smo svi naučili lekciju od Michelle Obame, a to je da se zahvaljujući bojama doista možete izdvojiti iz mase”, tvrdi Lois, “Zbog crne boje možete izgledati iscrpljeno, ali odgovarajuće boje mogu učiniti da izgledate kao da prštite od energije” Boje mogu pozitivno da utječu na vaš ten, sjaj kože i raspoloženje. Osim boje na odjeći, budite hrabri i kad je šminka u pitanju ili neki modni dodaci. Boje u kojima se osjećate dobro su najvjerojatnije one boje koje vam najbolje stoje. 

Slojevito oblačenje

Kad to učinite kako treba, slojeviti outfit može izgledati itekako dobro. Da bi izbjegli neuredan izgled i izgledali moderno, obratite pozornost na materijale odjevnih predmeta. Lois Joy Johnsonsugeriše da najtanji i najdulji komad odjeće nosite ispod, a svaki sljedeći sloj neka bude od debljih materijala i kraći model. Počnite s duljom tankom majicom i završite s debljim džemperom i jaknom različite dužine. Slojeve u gornjem dijelu izbalansirajte s tajicama ili uskim trapericama u donjem dijelu.

Haljine za svaku priliku 

“Haljine su idealno i jednostavno rješenje jer ne morate razbijati glavu s tim kako upariti odvojene komade odjeće. Haljine prolaze u svakoj situaciji, a mogu se kombinovati sa cipelama, čizmama, visokim i niskim potpeticama”, savjetuje Lois.

Omogućite sebi izduljeniju siluetu

“Iz ormara izvadite svu odjeću koja ističe vaš vrat i noge”, savjetuje stilistica, ali ideja nije da posegnete za najdubljim dekolteima već umerenim V-izrezima ili džemperima kojima možete otkopčati nekoliko gornjih dugmića. Uz to iskombinujte suknju duljine do kolena i cipele na štiklu koje će izdužiti vaše listove. Ovakva kombinacija stvara dojam izduženije siluete.

Sve začinite tankim remenom

“Tanki remen dodaje vašem izgledu onu konačnu definiciju, ističe struk i obline, a dosta može popraviti i opći dojam, pretvarajući nespretnu kombinaciju u šik kombinaciju”, tvrdi Johnsonova. Samo treba potruditi se da remen nosite na najtanjem dijelu struka, a ne na bokovima.

Posjeti Miss7.24sata.hr