Jedan par cipela koji bi svaka žena trebala imati

arhiva
Univerzalne, bezvremenske štikle koje idu uz sve te izdužuju i stanjuju nogu, sve su što vam treba
Vidi originalni članak

Iako smo sve mi žene slabe na cipele i uvijek želimo nove, a ne pomažu nam puno ni modni dizajneri koji svake sezone lansiraju sve bolje i bolje modele, postoji jedan modni klasik koji nikada ne izlazi iz mode i s čijom kupovinom nikada nećete pogriješiti. Riječ je o klasičnim salonkama u boji kože, a evo zašto toliko obožavamo taj jednostavan par cipelica.

1) S obzirom na to da je njihova boja gotovo identična boji naše kože na nogama, one optički produljuju, ali i stanjuju noge, što jako dobro znaju modni stilisti i to obilato iskorištavaju. Ako malo obratite pozornost, primijetit ćete kako ih modeli vrlo često nose na modnim snimanjima i u kampanjama, osobito ako je riječ o 'shootingu' za donje rublje ili kupaće kostime gdje se izgled nogu ne može zamaskirati odjećom. Iskoristite i sami ovaj trik i dodajte svojoj figuri nekoliko centimetara te vizualno stanjite noge, bilo da je riječ o fotografiranju ili večernjem izlasku.

Stradivarius, 179,90 kn

2) Ovo je jedan od modnih komada kojeg nećete spremati u ormar na kraju neke sezone jer ih možete nositi cijele godine. Dok preko ljeta besprijekorno izgledaju nošene na bosu nogu uz kratke haljinice i šorceve (i preplanulu put), tijekom hladnijih dana bez problema ih možete kombinirati s trapericama, maxi haljinama, vunenim tunikama tunike i tajicama. One jednostvavno pristaju na sve i trenutno se ne možemo sjetiti niti jedne kombinacije uz koju bi bile nenosive. Stoga dajemo zeleno svjetlo i za nešto skuplje cipele jer ćete ih sigurno nositi godinama.

topshop.com, 69 eura

3) Ove sezone (ponovno) su u trendu najlonke i čarape u ludim bojama i s neobičnim uzorcima koje minimalističkom modnom izričaju koji je ove jeseni u modi daju sasvim osebujan pečat. One malo hrabrije mogu posegnuti za najlonkama s životinjskim uzorkom kao što je, primjerice, tigrasti ili zebrasti te onima u fluorescentnim bojama, dok manje odvažne cure mogu svoj stilski izričaj naglasiti najlonkama sa sitnim šljokicama, od čipke, mreže ili s grafičkim printevima. S obzirom na to da je ovaj modni detalj prilično teško dobro uskladiti sa cipelama (i ostatkom 'outfita'), bež salonke nameću se kao najlogičniji i najsigurniji izbor.

Mango, 549,90 kn

4) Ukoliko niste ljubiteljica salonki, dobar izbor su i drugi modeli cipela u puderastim nijansama. To mogu biti i sandale sa ili bez remenčića oko gležnja, one s otvorenim prstima ili s potpuno zatvorenim kalupom...Važno je samo da imaju potpeticu i da su u ovoj boji. Pronjuškajte malo i po maminom ili čak i bakinom ormaru jer je gotovo sigurno da su i one nosile ovakve cipele, a one s pravim retro štihom imaju posebnu čar.

Zara, 299,90 kn

Posjeti Miss7.24sata.hr