Jean Paul Gaultier predstavio modernu džunglu

Gulliver Image/Getty Images
Avangardni dizajner svjetske modne scene, Jean Paul Gaultier predstavio je novu haute couture kolekciju za jesen/zimu 2013./2014.  Životinjski uzorci, prvenstveno oni velikih mačaka, bili su vodeći komadi kolekcije kojima je naglasio divlju stranu ženske ljepote.
Vidi originalni članak

Jean Paul Gaultier uvijek ima kolekcije koje se drže određene tematike, a ovoga puta su to bile velike i divlje mačke. Tako je u svojoj viziji dame vidio u kombinacijama s uzorcima lavica, tigrica i puma i proslava žene kao predatorice.

Možda zvuči malo neobično i dramatično, ali ne zaboravimo kako se ipak radi o Jean Paul Gaultieru. Bajkerske jakne s leopard pjegama, dramatične haljine u zagasito zelenoj boji, ali s upadljivim čarapama tigrastog uzorka, kaput koji je na mjestima vješto zakamufliran krznom, rapsodija animalnih motiva.

Haljine ponovno na pretjeran, ali elegantan način tijelo prate prenaglašenim i skoro crtanim linijama. Jedna od inspiracija je bio i legendarni David Bowie čiji nazivi pjesama su uzeti za imena haljina.

S obzirom na teatralnost kolekcije, jednako teatralni su bili make up i frizure. Kod Gaultiera ne vrijedi uzrečica kako je manje-više, pa je make up naglašavao oči i obraze, ali najupečatljivije su bile frizure. Visoke punđe koje podsjećaju na toranj prošarane su leopardovim pjegicama i lavljim prugama za potpuni dojam moderne džungle na modnoj pisti.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr