Izgledajte kao chic Francuskinja: Veliki povratak beretke

Davor Puklavec/ Pixsell
Zahvalimo Francuzima što su još u 19. stoljeću u modne klasike „zašili“ beretku. Osim što kapa glavu čuva, nezaobilazan je modni dodatak, pa su beretke najavili još na njujorškom tjednu mode. Rodarte ih je ukrasio šljokicama, a počast im je odao i Saint Laurent.
Vidi originalni članak

Saint Laurent jednu je od zadnjih muških kolekcija obogatio svjetlucavim beretkama i tako se osvrnuo na tragediju u pariškoj redakciji časopisa Charlie Hebdo. No, iako su beretke bile rezervirane samo za muškarce, danas svaka prava fashionistica na hladnoću neće izaći bez ovog omiljenog pokrivala za glavu. Romantične beretke pravi su modni klasik koji će u svaku modnu kombinaciju unijeti dašak glamura, što potvrđuje i da su bile omiljeni modni dodatak divi Greti Garbo, ali i drugim glumicama iz zlatnog holivudskog doba.

Kako Parižanke ionako slove kao najmodernije žene na svijetu njihove modne savjete treba slušati, ali i kopirati. Modni znalci kažu da beretka stoji baš svakom obliku lica, a jednostavan je način da casual odjevnu kombinaciju u trenu učinite prikladnom za večernju šetnju gradom ili odlazak u kazalište. Nije važno osjećate li se kao nepogrešiva Miroslava Duma, koja je kariranu haljinu zanimljiva kroja učinila još posebnijom, detaljem na glavi ili u sebi želite probuditi duh nekih starih vremena. Kariranom beretkom upotpunite jednobojnu odjevnu kombinaciju, a ako ste u uzorcima do vrata, neka beretka ostane u jednoj boji. Ipak, osjećate li se dovoljno avanturistički, „pomiješajte“ uzorke haljine ili bluze i beretke pa ostavite dojam.

Ljubav Francuza i beretke potvrdio je i Ralph Lauren, koji je za ovu zimu predložio bijelo od glave do pete, a takav look nosila je popularna Karlie Kloss. Beretku voli i Gucci, Luisa Beccaria i Lena Hoschek, a odlični modeli nalaze se i u online shopovima. Što se kose tiče, beretke će najbolje izgledati na valovitu, srednje dugu kosu ili ravnu prebačenu s jedne strane.

Posjeti Miss7.24sata.hr