Ivan Alduk

Davor Puklavec/ Pixsell
«Britki, nepodnošljivo iskreni, brutalno jasan, savršeno fokusiran i bez dlake na jeziku» neki su od komentara kojima modni novinari i urednici opisuju modnog dizajnera Ivana Alduka, inače i modnog koluminista koji svojom iskrenošću otkriva, osvaja i iznenađuje.
Vidi originalni članak

Iako dizajner mlađe generacije, Ivan Alduk je postao ime koje je na hrvatskoj modnoj sceni već duboko ostavilo svoj potpis jer je već nakon prve godine studiranja na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu, na smjeru modnog dizajna, krenuo se aktivno baviti modom i kreiranjem.

Mladi dizajner je modnoj javnosti zapeo za oko u studenom 2007. sudjelovanjem na «Fashion Incubatoru» gdje je prezentirajući svoju prvu kolekciju, vlastoručno izrađenu, osvojio modnu nagradu te dobio pozivnicu za CAP. Uz predstavljanje vlastitih kolekcija hvaljenih od kritike i publike, Ivan je radio i vizualno oblikovanje modne marke «FARE» te na taj način stjecao potrebno iskustvo i ozbiljnost u modnom stvaranju.

Kao član «Dove Fashion.hr» tima, Ivan je uspio opravdati i ponovno dokazati zašto ga se naziva velikim modnim talentom i predvodnikom hrvatskog ženstvenog rock-chica. Prikazujući vlastite kolekcije, Ivan spaja utjecaje visoke mode s uličnom, akromatskih tonova s osnovnim bojama, romantizma s rock utjecajem, a u svakom kroju se vidi arhitektonski utjecaj pri izradi modela. Njegove revije izazivaju reakciju, a kako sami dizajner kaže “to je najbitnije”. Osim na stvaranju vlastitog branda, koji ima sve više pobornika i klijenata, kako među slavnim i javnim ličnostima tako i među širom klijentelom , Ivan surađuje s tvrtkom «Galko» u dizajnu vlastitih kožnih torbi te s modnim brandom «Amadeus Jeans» za kojeg, u sklopu projekta FASHION.HR INDUSTRIJA, krativno stvara urbanu i dostupnu podliniju «AMDS by ALDUK».

U stvaranje vlastitog, prepoznatljivog dizajnerskog potpisa Ivan Alduk ulaže puno vremena, truda i kreativnosti, a pred njegovom modnom linijom još su neki zacrtani ciljevi kao što je pokretanje muške linije, uspostava prodajnih jedinica i osnaživanje branda.
Javne osobe kao što su Indira, Nina Badrić, Lana Jurčević, Nevena Rendeli, Ivana Delač Đolo, Maja Šuput, Emilija Kokić, Franka Batelić… su se često odlučivale upravo za kreacije s etiketom ALDUK koje se mogu nabaviti u samom centru grada Zagreba, u Frankopanskoj ulici.

Posjeti Miss7.24sata.hr