Iskopirala sam svoje omiljene tri kombinacije iz devedesetih i pritom se odlično zabavila!

miss7
Kažu da moda putuje kružnom putanjom i da se ono najbolje uvijek vraća. Ovaj članak ultimativni je test te teorije. Pogledaj kako je prošao moj pokušaj da iskopiram najpopularnije lookove iz devedesetih...
Vidi originalni članak

Ruku na srce, rodila sam se sredinom devedesetih i njihovih čari ne sjećam se osobno. Ipak, upoznala sam ih kasnije - preko glazbe i serija. Spice girls, prijatelji i Beverly Hills ipak su se uselili u moju stvarnost. Nedavno sam se šetala trgovinama pregledavajući jesenske kolekcije. Karirani uzorak, koledžice, visoke čarape, široki jeans... ''Kao da su opet.... devedesete?!'' - prokomentirala sam frendici. Ona se složila. Tada mi je palo na pamet da bih se mogla sjajno provesti kopirajući sve omiljene lookove iz devedesetih. Zanimalo me koliko ću se uspjeti približiti. Upustila sam se u izazov, genijalno se zabavila, a ti možeš prosuditi jesam li uspjela...

via GIPHY

1. MEL C 

Prva na redu za kopiranje bila je moja omiljena Spajsica - Mel C. Bila mi je najdraža od svih, jer je bila luckasta plavuša i sviđalo mi se kako izgleda. Odlučila sam iskopirati jedan od njenih poznatijih outfita. Na slici Mel C nosi sportski outfit u nijansama zelene te sportske tenisice koje se naglo vraćaju u modu. Bilo mi je jasno da će biti jako teško pronaći hlače slične njenima, ali izazov je - izazov! S obzirom da su jedna od stvari koje definitivno ne mogu iskopirati njeni trbušnjaci, odlučila sam se za malo suptilniji top od njenoga. U H&M-u sam lako pronašla jedan slične boje koji ipak pokazuje nešto manje kože! Šuškave hlače širokih nogavica više nije tako lako pronaći, ali u Bershki sam se domogla sličnih koje su ipak malo uže. Kad je o tenisicama riječ, nisam imala dvojbe - Reebok Rapide je moj odabir! Odlučila sam se za model tenisica koji je definitivno simbol čarolije devedesetih i zaklela bih se da sam slične imala kao klinka. Inače, riječ je izuzetno laganom modelu trkačkih tenisica koje je od ostalih razlikovala činjenica da uistinu imaju stila. Osim što su pravi primjer udobnosti, sjajan su modni izbor te se lako uklapaju u brojne stajlinge. Iako ih Mel C nema, ja sam odabrala model s roza i plavim detaljima koji uvijek mogu zgodno iskombinirati. I, da, ovaj outfit bio mi je toliko udoban da bih doslovno živjela u njemu!

2. RACHEL

Kao inspiracija za drugi look poslužio mi je lik ''Prijateljice'' Rachel. Prijatelje stvarno mogu gledati milijon puta, a kad se sjetim Rachel, sjetim se i karirane suknjice! Ovih dana high street trgovine vrve takvim tipom suknjica, a ja sam krenula u potragu za svojim savršenim modelom. Na kraju sam u Stradivariusu pronašla hlače koje izgledaju kao suknja. So 90's! Bež vestu s ovratnikom našla sam u istoj trgovini, to je bilo uistinu čas posla! Malo sam se pomučila oko cipela, ali na kraju sam svoje retro cipele iz snova (i pripadajuće čarape!) pronašla u Pull&Bearu. Nisu udobne kao Reebok Rapide tenisice, ali služe svrsi - jako su lijepe. 

3. BRENDA

Moj ideal ljepote devedesetih bila je Brenda iz Beverly Hillsa. Okej, danas mi oči bodu njene obrve, ali i dalje mislim da je prava ljepotica. Inspirirana njome, odlučila sam se za treći outfit. Cipele i čarape ukrala sam od ''Rachel'', a kao baza za kopiranje Brende poslužila mi je jakna iz New Yorkera te klasične šire hlače iz Bershke. Ja stvarno slavim povratak ovih traperica u modu jer mislim da većini žena sjajno pristaju i daju se savršeno kombinirati. 

Sponzoriranij sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr