Instagram trikovi: Naučite kako napraviti savršenu fotku kave

Instagram/Nives Celzijus
Ako ste na Instagramu, onda ste sigurno vidjeli stotinu fotografija kave, no uz ove trikove, vaša će se istaknuti u gomili
Vidi originalni članak

Ah, ti jednostavni užici poput šalice kave i peciva za doručak koji savršeno umiruju vašu glad, daju vam energiju i u posljednje vrijeme - pune vaš Instagram stotinama identičnih fotografijama, koje su većinom jako loše izvedene. Ima li išta dosadnije od nekoliko istih slika za redom, a pogotovo ako su sve jako loše. A kako i vi ne bi punili društvene mreže lošim fotografijama popodnevne kave, naučite ovih 10 osnovnih pravila za fotografiranje savršenih umjetničkih prizora kave koji će se definitivno istaknuti u gomili neuspješnih kopija.

Geometrija

Od okrugle šalice do trokutaste presavijene salvete, stolić za kavu pruža vam niz mogućnosti da budete kreativni s oblicima. A s geometrijskim oblicima vrijedi pravilo - što je kombinacija neobičnija to je bolja.

Odrežite

Možda niste nikada razumjeli umjetnički utjecaj fotografija rubova tanjura ili stola, ali on zasigurno postoji. Zumirajte, preokrenite i odrežite fotografiju, kako bi manje postalo više.

Elementi dizajna

Oblici od pjene i nisu toliko zanimljivi ako fotografirate samo šalicu izbliza. No uključite li u fotografiju i druge elemente, poput svijeća, novina ili naočala, prizor odmah postaje vizualno zanimljiviji.

Svijet je pozornica

Znamo da je potpuno neprirodno raditi foto shoot šalice kave prije njena ispijanja, ali to je upravo ono što Instagram publika želi. Stoga se potrudite i složite lijepi prizor, a dodatno dozu šarma fotografiji će dati vaša ruka koja drži šalicu.

U prostoru

Ako ispijate kavu u nekom chic kafiću ili imate odlično uređen stan, onda se radije malo odmaknite od stola i fotografirajte šalicu u prostoru. To će dati fotografiji određenu dinamičnost.

Suzdržite apetit

Djelomično pojedena hrana i napola popijena šalica kave i ne izgledaju toliko privlačno. Stoga, radije malo suzdržite apetit i fotografirajte sve dok je još netaknuto i uredno te bez ikakvih mrvica.

Igra sjene 

Neka od osnovnih pravila Instagrama su da svaka fotografija koja je toliko svijetla da od nje možete oslijepiti, nije vrijedna djeljenja, a isto vrijedi i za one pre tamne. Fotografija kave najbolje izgledaju na dnevnom svjetlu, a prirodne sjene samo će poboljšati cjelokupni dojam.

Za van

Kartonske šalice i nisu toliko popularne na Instagramu, ali kada na sebi ima neki chic dizajne, treba napraviti iznimku. Tada u središtu slike treba biti istaknut brend ili logo, a imajte na umu da će zanimljiva pozadina i perspektiva fotografiji dati dodatni šarm.

Ptičja perspektiva

Osim kave, Instagram voli i fotografije iz ove perspektive, a prizor će biti još bolji uz dobar stajling i lak na noktima. Također, pametno uklapanje u okolinu ključ je savršene fotografije.

U društvu

Ako ne volite sami piti kavu, povedite sa sobom prijatelje, za najbolje fotografije. Osim što se nećete osjećati usamljeno, moći ćete fotografirati bez srama, a prizor će sigurno izgledati živopisno i spontano.

Posjeti Miss7.24sata.hr