Imaš li dugu ili kratku kosu? Evo kakve bi naušnice trebala nositi prema svojoj frizuri

PR/WhatsApp
Kad je riječ o nakitu, par dobro odabranih naušnica dovoljan je da podigne svaku kombinaciju i ostavi snažan prvi dojam
Vidi originalni članak

Upečatljiv, a istovremeno decentan par naušnica mnogima je omiljen modni dodatak s kojim uspješno podižu i najjednostavije modne kombinacije. Zato nas posebno veseli što su se "u igru" vratile naušnice u boji koje privlače poglede i preuzimaju vodeću ulogu na modnoj pozornici. A nije tajna da volimo boje, jer daju vedrinu svakoj pojavi i podižu raspoloženje tijekom tmurnih jesenskih i zimskih dana. Ove jeseni naušnice su nam dostupne u najrazličitijim bojama i oblicima te su napravljene od različitih materijala. No izbor i nije tako jednostavan. Ovaj maleni komad nakita može u trenu promijeniti i popraviti kompletan izgled pa je poželjno na njega obratiti posebnu pažnju. Ako su pravilno odabrane, naušnice će tajanstveno uokviriti i poput aureole obasjati lice. Evo na što trebaš pripaziti: 

Oblik lica važan je kod odabira naušnica

Oblik lica uvelike određuje kakav oblik naušnica će ti najbolje stajati, a kod izbora duljine, potrebno je pripaziti da naušnice ne prelaze liniju brade. Ovalnom obliku lica pristaju apsolutno sve vrste naušnica, dok bi žene četvrtastog oblika lica trebale birati duguljaste naušnice, po mogućnosti s okruglim detaljem koji će “omekšati”  dojam snažne vilice. 

Ako imaš okruglo lice najbolje je da odabereš tanke, duge i naušnice nepravilnih linija koje će izdužiti tvoje lice. Dobar odabir su i naušnice u obliku kvadrata ili pravokutnika, a izbjegavati bi trebala sitne okrugle ili glomazne naušnice. Uz srcoliki oblik lica lijepo će pristajati suptilne naušnice i one s nježnijim motivima kao što su perlice, leptirići ili cvijeće. Kružne i ovalne naušnice će ti dobro pristajati, sve dok se ne sužavaju pri dnu.

Dužina kose i boja očiju također igraju ulogu

Prema dužini kose vrijedi pravilo da što je duža kosa, možeš nositi i veće naušnice. Uz kratku kosu ne odgovaraju velike naušnice, pa će nešto jednostavniji oblici bolje pristajati. Također, naušnice možeš odabrati prema boji očiju. Zelene naušnice divno će istaknuti zelene oči, plave naušnice plave oči, a smeđe naušnice smeđe oči.

Odabrani model naušnica odražava stil

Konačan izbor naušnica je na nama samima. Naime, naušnice su poput osobnog potpisa koji odražava vašu individualnost i stil. Zato smo istražili FREYWILLE ponudu naušnica te izdvojili nekoliko modela koji su nas osvojili originalnim dizajnom, koloritom te bajkovitim motivima.

FREYWILLE Cabochon naušnice idealne su za ljubitelje minimalizma. Jednostavnog su okruglog oblika koji oduševljava preciznim detaljima i umjetničkim motivima ručno oslikanim na površini emajla. Idealne su dnevne kombinacije, no možeš ih lako transformirati u profinjeni, svečaniji model koji se zove Ocean Drops. Naime, FREYWILLE dizajneri su za tu svrhu kreirali posebni dodatak ukrašen biserom. Još jedan odličan FREYWILLE model decentnih naušnica su Capri Drops. One se sastoje od jednobojnih “kružića”, tj. minicabochons koji se mogu nositi sami ili uz viseći dodatak u obliku suze. Uz Capri Drops doslovno možeš sama kreirati svoje idealne naušnice. 

Za posebne svečane prilike FREYWILLE nudi fascinantne Luna Piccolissima naušnice od 18 karatnog zlata. Zahvaljujući klipu koji je prekriven dijamantima, lice uokviruju posebnim sjajem. Na klipu je smješten i raskošni, okrugli ornament koji se ručno izrađuje jedinstvenom tehnikom oslikavanja te pečenja emajla. Ova umjetnička minijatura se zatim polaže na okvire od  čistog 18 karatnog žutog zlata. Luna Piccolissima naušnice se izrađuju u bečkom ateljeu u strogo limitiranoj ediciji, a svaki par dolazi sa svojim serijskim brojem. 

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađi u njihovom Online butiku ili posjeti FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2. 

Fotografije s FREYWILLE kolekcijom Hommage a Paul Gauguin kreirali su Sanja Jagatić kojoj idu zasluge za fotografiju i kreativno vodstvo, Sanja Agić potpisuje make up, a frizuru Evelin Benković za Frizerski studio Evelin. U ulozi modela je divna Tia Marcius, Talia model. 

Posjeti Miss7.24sata.hr