Imamo tri uvjerljiva razloga zašto smo se zaljubili u ove H&M-ove haljine

H&M/pr
Vidi originalni članak
  • Prvi razlog: prekrasne su
  • Drugi razlog: stvarno su prekrasne
  • Treći razlog: napravljene su u potpunosti od recikliranih materijala

Možemo li nositi smeće? Može li otpad biti lijep? H&M-ova Concius Exclusive koelkcija dokaz je da može - u potpunosti je napravljena od materijala nastalih recikliranjem i obradom otpada. Radeći na ovakvoj transformaciji, švedski brend dokazuje da je održiva moda itekako moguća. 

MODA Imaš li dugu ili kratku kosu? Evo kakve bi naušnice trebala nositi prema svojoj frizuri

Voluminozna haljina s cvijećem (299 eura); crna haljinav (99 eura); zelena haljina (249 eura)

Kolekcija je inkubator za inovacije u preradi otpada i njegovom pretvaranju u tkaninu, a "debitanti" su dvije nove tkanine: Hemp Biofibre™, napravljena od otpada usjeva konoplje i Naia™ Renew, celulozno vlakno. Kolekcija jesen/zima 20 također uključuje tkanine izrađene od vlakana tepiha nakon konzumiranja, postindustrijsku plastičnu ambalažu i PET boce. Sviđa ti se mini haljina koja izgleda poput cvjetnog oblaka? Napravljena je od odbačenog poliestera!

Žuta off-the-shoulder haljina (199 eura); wrap haljina s uzorkom (149 eura); cvjetna haljina (129 eura)

Smeće nikad nije izgledalo glamuroznije! A takva je i cijela kolekcija koja osim ovih predivnih haljina uključuje i hlače, blejzere, a i komade za muškarce. Predznak "ekskluzivno" osim ove glamuroznosti garantira i više cijene od onih uobičajenih H&M-ovih, kao što vidiš... Inače, nova Consious kolekcija je u prodaji od danas.

Čizme (129 eura); sako (129 eura); hlače (99 eura)

Posjeti Miss7.24sata.hr