Imaju li muškarci hrabrosti nositi boje?

Guliver Image/Getty Images
Opće je poznato kako muškarci preferiraju tamne, neutralne tonove, dok od jarkih boja većina njih bježi glavom bez obzira. No, sudeći po najnovijim trendovima za jesen/zimu 2013., izgleda da će se boje vratiti u mušku modu na velika vrata.
Vidi originalni članak

Zašto se muškarci boje jarkih boja? Uz svaku čast iznimkama, znamo kako većina muškaraca redovito izbjegava boje i pri odijevanju najčešće bira crne, sive, smeđe, tamno plave ili bež nijanse. Razloga za to ima mnogo - od općeprihvaćenog mišljenja kako muškarac treba izgledati što ozbiljnije i muževnije, do činjenice da su tamne boje puno prihvatljivije u poslovnim situacijama.

Kako god da bilo, čini se da su vodeća imena u modnom svijetu odlučila uvesti malo šarenila u klasično sivilo muške mode. Tako je popularni londonski brend Topman, u reviji za nadolazeću sezonu jesen/zima 2013., modnom svijetu predstavio kreacije kojima dominiraju jarke boje. Reviju su otvorile neutralne bijele i bež kreacije, koje su se zatim postepeno pretvorile u komade jarkih narančastih i crvenih nijansi, na ugodno iznenađenje prisutnih. Crvene nijanse su zatim lagano postajale sve tamnije, dok reviju nije zatvorio model odjeven u crnu kreaciju. Sve u svemu, modnom svijetu je predstavljena jedna lijepa paleta boja muških kreacija, koje se naravno odlikuju i odličnim dizajnom.

Boje se zasigurno vraćaju u mušku modu u velikom stilu. Sigurni smo kako će taj trend prihvatiti svi modno osviješteni, urbani muškarci, čiji se broj polako ali sigurno povećava. Nakon revolucionarne roze boje, koja je postala općeprihvaćen trend čak i među ozbiljnijim tipovima, nadamo se da ćemo iduće sezone vidjeti što više veselih kombinacija koje iskaču iz gomile.

Posjeti Miss7.24sata.hr