Ikea kakvu još niste vidjeli: Otkačeno posuđe, a prvi put dolazi odjeća!

IKEA
Kolekcija Giltig inspirirana je ludom noćnom zabavom koja će tijekom proljetnih dana unijeti djelić živosti u dom
Vidi originalni članak

Ikea po prvi put surađuje s modnim dizajnerom, a osim otkačenih komada za pokućstvo, u ponudi su i odjevni predmeti. Kolekcija Giltig, koja je dostupna i u Zagrebu, nastala je kao rezultat suradnje s londonskom dizajnericom muške odjeće Katie Eary. Radi se o prvoj u nizu suradnji tvrtke Ikea i modnih dizajnera.
Kolekcija je bazirana na digitalno tiskanim uzorcima, a sastoji se od tekstila za dom i otkačenog posuđa upadljivih i živahnih motiva.

- Kolekcijom Giltig, Ikea je zakoračila na posve nov teritorij. Modni dizajneri stalno iznova promišljaju sebe i svoj rad, a navikli su biti predvodnicima u razvoju boja i oblika. Zato od njih možemo mnogo naučiti o bojama, printevima, uzorcima i oblicima -  pojasnio je suradnju Henrik Most, kreativni voditelj u Ikei.
Prilikom stvaranja kolekcije, Katie Eary i Ikea vodili su se mišlju kako samo jedna stvar može promijeniti čitavu prostoriju, ako je dovoljno upečatljiva.

- Lijepi dom ne znači imati puno stvari koje upadaju u oči, već imati one koje odražavaju vašu osobnost. Ulaskom u nečiji dom, zapravo kročite u vlasnikov um - objašnjava Katie, koja kao dizajnerica muške odjeće, uvijek pomiče granice i istražuje nove načine korištenja jedinstvenih uzoraka i kombinacija boja koje joj omogućuje digitalni tisak.

Kolekcija je bazirana na digitalnom tisku, a inspirirana je ludom noćnom zabavom koja će tijekom proljetnih dana unijeti djelić živosti u svačiji dom. Dostupna je i u zagrebačkoj Ikei, a sastoji se od tanjura, šalica, zdjela, svjetiljki, presvlaka za jastuke, kuhinjskih krpa, pregača, pamučnih torbi i majica (i još mnogo toga) s dominantnim motivom ribe i žarkih boja.

Posjeti Miss7.24sata.hr