Hrvatski dizajn prvi put na Pariškom tjednu mode: Aleksandra Dojčinović i njezin brend Lei Lou su to uspjeli

Pixsell / Josip Regović
Vidi originalni članak
  • Je li hrvatski modni dizajn dotaknuo nebo, vrata raja? Čini se da je.
  • Aleksandra Dojčinović prva je Hrvatica, a njezin brend Lei Lou prvi modni brend iz Hrvatske kojem je uspjelo održati reviju na Pariškom tjednu mode
  • Revija pret-a-porter kolekcije Aleksandre Dojčinović održana je u prestižnom ambijentu Bridge Cluba koji je već ugošćavao velikane svjetske mode

Za vrijeme trajanja Pariškog tjedna mode na kojem se predstavljaju kolekcije za proljeće i ljeto 2025. reviju je održala i Aleksandra Dojčinović. Tko i nije zagriženi pratitelj mode, a niti domaćeg dizajna vjerojatno zna da je to Aleksandri uspjelo kao prvoj modnoj dizajnerici iz Hrvatske.

Na najprestižnijem od svih modnih tjedana koji se upravo nižu, Pariz dolazi kao kruna ovih događanja, najprestižniji u jakoj konkurenciji Milana, Londona i New Yorka, a jednako je prestižan bio i ambijent u kojem je Aleksandra Dojčinović održala reviju svog brenda Lei Lou. Riječ je o Bridge Clubu, ispod mosta Pont Alexandre III. koji povezuje Grand Palais na lijevoj obali Seine s Petit Palais na desnoj. Prošle je godine ovdje reviju održao Valentino, a ove John Galliano za Maison Margiela.

Na instagram profilu brenda Lei Lou Aleksandre Dojčinović objavljen je i video iz backstagea revije koji prikazuje užurbanu atmosferu pred izlazak manekenki na pistu, ali lijepo se vide i modeli haljina koje su predstavljene u Parizu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BOLD FASHION/ TIMELESS PIECES (@leilou_official)

Riječ je o pret-a-porter capsule kolekciji, ne o haute couture modi, a kojom je dominirala crna boja, uz tek poneki model u bijeloj ili crvenoj. Kako bilo, sigurni smo da će ovaj uspjeh i Lei Lou i dizajnericu Aleksandru Dojčinović odvesti u neke nove sfere na modnoj pozornici, sad i svjetskoj.

Posjeti Miss7.24sata.hr