Heidi Klum - obožavateljica upadljivih haljina

Gulliver Image/Getty Images
Heidi Klum je jedan od najpoznatijih Victorijinih anđela, model, televizijska producentica i voditeljica emisije 'Project Runway' i modna dizajnerica. Svestrana njemica sa stalnim prebivalištem u Americi uz svoje poslovne uspjehe, također njeguje i zanimljiv stil pun šljokica, uzoraka i kratkih modela haljina.
Vidi originalni članak

Heidi se nikada nije bojala modnih rizika, pa tako i od samih svojih početaka. Karijeru je započela 1997. godine kao prva njemačka manekenka koja je postala dio Victoria's Secret anđela, a nakon toga joj je karijera krenula munjevitom brzinom uzbrdo. Već 2001. postala je etablirani model koji se nije samo pojavljivao na modnim pistama, već i na crvenim tepisima brojnih društvenih događanja.

Neobični modeli prvi odabir

Heidi je početkom 2000. godine pa sve do 2004. godine vjerno pratila najnovije trendove iz svijeta mode i bila je odjevena po posljednjim modnim krikovima. kombinirala je mini suknje uz dolčevite, duge suknje uz majice bez rukava, a sve bi uvijek zaokružila uz upadljivi remen i neizostavnu obuću na oštri špic. Ipak, već se tada kristalizirala njezina ljubav prema elegantnim haljinama, ali koje su uvijek bile po nečemu posebne.

Jedna od rijetkih situacija kada se na crvenom tepihu pojavila u kompletu hlača i sakoa bila je 2005. godine kada je na Vanity Fair zabavi zablistala u crnom kompletu s velikim upadljivim umjetnim kamenjem našivenim na rub sakoa i hlačama koje su spajale neobične zakovice. Već 2006. iznenadila je modne kritičare neobičnim odabirom haljine s resicama u boji šampanjca koja i nije bila najbolja opcija za Heidi.

Haljine 'neprimjerene' u visokom stupnju trudnoće

Nedugo nakon tog lapsusa, odabrala je jednostavan model haljine s jednim dugim rukavom, ali je ostala vjerna svom izričaju te je odabrala haljinu posutu šljokicama koja je samim time dobivala na efektnosti. Već 2088. godine pojavila se na dodjeli filmskih nagrada Oscar u bogatoj crvenoj haljini modne kuće Dior koju je specijalno za nju dizajnirao John Galliano. Haljina je bila teatralne intenzivno crvene boje, bogatog ovratnika te se pružala u stranu s dva mala šlepa. Kombinacija visoke punđe i retro make upa bila je pun pogodak i Heidi je te godine proglašena među najbolje odjevenim gošćama Oscara.

Pohvale modne kritike nisu dugo trajale s obzirom na izdanje kada se u visokom stupnju trudnoće 2009. godine pojavila u kratkoj haljinici srebrne boje na jedno rame s kombiniranim srebrnim cipelama s platformom i remenčićem. Što zbog duljine haljine, što zbog vrtoglavo visokih potpetica (čiji su remenčići bespotrebno vizualno skratili noge)- kritičari su bili zgroženi. Upitno je koliko se Heidi obazire na javne kritike, ali osjetila se razlika. I dalje je ostala vjerna svjetlucavim materijalima, ali 2010. godinu se većinom pojavljivala u crnim kombinacijama i dugim haljinama.

Šljokice i prorezi omiljeni detalji

Na dodjelama televizijskih nagrada Emmy 2011. godine bila je jedna od prezenterica i iznenadila je kreacijom Christiana Siriana, pobjednika četvrte sezone emisije 'Project Runway'. Haljina bez rukava otkrivala je dekolte, a zatim se širila pomoću bogatih materijala u moderniju verziju baletne haljine. Kritika je bila oduševljena, a Heidi je izgledala besprijekorno. Međutim, kako smo već i navikli, 2012. godine se pojavila od glave do pete u animalnom printu. Haljina s uzorkom divlje mačke bez ramena bila je stegnuta tankim remenčićem u struku, a strappy sandale su također bile istog motiva. Previše, nepotrebno, ali Heidi kao da nije marila kako izgleda.

Ove godine Heidi je ostala vjerna haljinama na jedno rame, šljokicama i neobičnim uzorcima. Početkom godine je upravo takav model u bijeloj boji kombinirala uz upadljive sandale i retro frizuru, dok je na nedavno održanim nagradama Emmy zablistala u decentnijoj verziji. Dobitnica tri Emmyja za svoju emisiju 'Project Runway' ostaje dosljedna svom stilu i modnom izričaju, bez obzira na modne kritike i lapsuse. Šljokice i haljine na jedno rame njezini su omiljeni odabiri, ali moramo priznati kako je više volimo vidjeti u smirenijim i elegantnijim outfitima. Ipak, mora se priznati kako uz vrhunsku liniju može odjenuti što god poželi jer će izgledati naprosto- odlično.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr