Haljina s uzorkom – ljetni must have

Anto Magzan/Pixsell
Ines Kalajžić, poznatija pod nadimkom Tinka, ne može proći nezamijećeno cestom. Jarko narančasta kosa, neobičan make up i otkačen, bojama i uzorcima bogat stil, sve su samo ne svakodnevna pojava na našim ulicama. PR menadžerica popularnog zagrebačkog VIP kluba na modu gleda kao na zabavu s kojom uveseljava sebe, ali i sve ljude oko sebe.
Vidi originalni članak

„Čudno mi je uopće pričati o tome kako „imam stil“. Ne znam iz kojeg razloga, no to mi zvuči pretenciozno. Ali eto, definitivno mi imponira kad mi bakice od 80 godina prilaze na cesti i kažu: „Joooj, kako šareno i veselo. Imate stila, gospodična!“, kroz smijeh je komentirala Tinka.

Kako stižu vreli ljetni dani tako i u njenom ormaru prevladavaju komadi spremni za ljeto. Najdraže su joj trenutno sunčane naočale bez kojih ne može zamisliti dane i šareni kupaći kostim za kojim je dugo tragala. Illamasqua žuto sjenilo sastavni dio je njene kozmetičke torbice i upravo zbog toga jedan od najdražih predmeta.

Kreativni ljudi su vječna inspiracija

Naglašava kako nije od onih žena koje redovito kupuju modne časopise niti po internetu istražuju najnovije modne trendove. Većinu inspiracije pronalazi u kreativnim ljudima koji je svakodnevno okružuju i indirektno utječu na njen stil.

„Mislim da je odjeća jedna vrsta komunikacije i odlično je ako u tom procesu komunikacije nisi opterećen modnim trendovima, novitetima, onime što neki časopis diktira. Trebaš to sve shvatiti kao igru i zabavan način djelomičnog izražavanja samog sebe.“

U njenom ormaru prevladavaju haljine i štramplice, a najdraže boje su joj ljubičasta, tirkizna i zelena. Rijetko kad smišlja styling unaprijed. Kako živi na relaciji Zagreb - Rijeka, dogodi se da joj pojedini komadi budu u gradu u kojem ona trenutno ne boravi. Prije ju je to živciralo, no odkad si je postavila pravilo da sve paše sa svime, više nema takvih problema. Njen dnevni i večernji look ne razlikuju se puno. Kako ne živi u centru Zagreba, a po cijele dane trči s jednog mjesta na drugo, većinu dana i večeri zna provesti u istom looku. Sa sobom ponese samo deblju majicu koju odijeva kad joj zahladi. Sretna je što joj posao ne diktira strogi dress code, no povremeno se, ovisno o događaju u klubu, zna odjenuti i ozbiljnije. No, i to je uvijek u njenom prepoznatljivom stilu.

Rijetko kad ide u shopping, no povremeno je uhvati želja za kupnjom. Naglašava kako se zna kontrolirati te je vrlo racionalna i skromna. No, ne i kad su u pitanju haljine. Kako se upravo u njima najbolje osjeća, često u shoppingu poklekne i kupi novi model.

„Najčešće kupujem u second hand shopovima. Jednom kad ih otkriješ i navučeš se, postane ti apsurdno izdvajati hrpu novaca za jednu majičicu u „običnom dućanu“. Za tu istu cijenu dobiješ deset fora i originalnih odjevnih predmeta. Volim „Dobra roba“ shop u Rijeci, a tu i tamo kupujem u H&M-u, Zari i Bershki gdje najčešće ubodem neka sniženja. Isto tako obožavam kupovati odjeću kad sam u nekim stranim zemljama na putovanjima“, naglasila je Tinka.

Kako se u posljednje vrijeme intenzivnije bavi sportom, posebno trčanjem, počela je ulagati u sportsku opremu i najviše novca troši na nju. Kad je najjeftiniji komad u njenom ormaru u pitanju, Tinka izdvaja svoje ulove za pet kuna na Hreliću i raznim buvljacima. Prije nego što je počela sama izrađivati nakit, najviše novaca je trošila na njega. Naglašava kako je slaba na ukrase za kosu, marame i šarene hulahupke. No, pretežito je racionalna kad je shopping u pitanju jer kao veliki ljubitelj putovanja, novac voli trošiti upravo u nekoj zanimljivoj destinaciji.

„Divim se ženama koje znaju hodati u štiklama!“

Tinka nosi uvijek ravne cipele. Tek je jednom u životu nosila visoke pete i to na maturalnoj zabavi. Objašnjava kako se u njima ne osjeća ugodno i ne zna hodati.

Respect ženama koje mogu u štiklama plesati i skakati, ja nisam jedna od njih. Cijelo ljeto skačem u Birkenstock natikačama, Birkicama, kako ih od milja zovem. Imaju odlične modele i jako su praktične i udobne. Kad je hladnije, nosim Vansice ili balerinke.“

I kad su torbe u pitanju, Tinka voli neobične modele. Najdraži model joj je onaj u obliku radija koji ima dva velika gumba koji se mogu vrtjeti kao da je riječ o pravom uređaju. Posjeduje jako puno nakita jer se, kako ističe, voli kititi i ponekad u tome i pretjeruje. Trenutno joj je najomiljena ogrlica od šarenih olovaka koju je sama izradila.

Žuto sjenilo za oči – najomiljeniji kozmetički preparat

Tinka pozornost plijeni i svojim make upom. Najdraže joj je žuto sjajilo i mala privremena tetovaža koju često nanosi na desnom kapku ispod obrve. Pozornost pridaje njezi kože tako da je hidratantna krema i krema za lice sa zaštitnim faktorom 50 must have u njenoj kozmetičkoj torbici. Iz kuće ne izlazi bez balzama za usne i kreme za ruke. Kad su parfemi u pitanju, ne voli teške mirise, a trenutno obožava Kenzov „Flower“. Kako stiže ljeto, najdraži kozmetički proizvod joj je Coppertoneovo ulje za sunčanje.

Kosu njeguje Schwarzkopfovim šamponima i R&B pakunzima od Lusha. Naglašava kako frizure mijenja ovisno o fazama. Nekoć je imala lijepe kovrče koje su s godinama nestale same od sebe. Voljela bi imati afro frizuru, no nije spremna uništiti kosu minivalom. Tinka pozornost svakako plijeni i svojom bojom kose.

„Trenutno mi je ginger varijanta fora, iako je već dugo imam. Možda se vratim u plavo ili isprobam neku ljubičastu“, kroz smijeh je dodala Tinka.

Ovo ljeto bira haljine neobičnih uzoraka i upadljivih boja, a rado uskače i u kratke kombinezone. Veliki cvjetovi u kosi i mašne nezaobilazan su dio njenog ljetnog stylinga.

U galeriji detaljnije pogledajte najdraže Tinkine kombinacije...

Posjeti Miss7.24sata.hr