Google mijenja svoj look za Tjedan mode

Getty Images
Najpopularnija internet tražilica olakšat će pretragu za modnim revijama, dizajnerima i svim novitetima s tjedna mode
Vidi originalni članak

U mjesecu mode Google će doživjeti pravi 'makeover'. Internet tražilica prikazivat će različite rezultate ovisno u dizajneru kojeg tražite kako bi što bolje popratili brendove i modne revije.

Sami dizajneri uključeni su u odabir onoga što će se prikazivati kada u Google tražilicu upišete ime njihovog brenda kako bi promovirali svoje kolekcije. Neke promjene već su u upotrebi, primjerice, upišete li u tražilicu "fashion week" prikazat će vam se novi modul s fotografijama, videima i najavama prema brendovima, koje se povezuju s njihovim web stranicama.

Za vrijeme trajanja tjedna mode, pojavljivat će se više detalja o dizajnerima, uključujući i inspiracuja za kolkecije te fotografije iz backstagea. Također, olakšat će se pretraživanje street style fotografija, te onih s piste i partija. Dizajnerske kuće koje su se do sad uključile u projekt su Marc Jacobs, Stella McCartney, Tom Ford, Christopher Kane, Prada, Burberry i Hermes.

Ovo je prvi put da Google nudi tako dubinsku pretragu ovog modnog događaja, no na isti način popratili su ovogodišnje Oscare, Coachellu i Olimpijske igre. 

Posjeti Miss7.24sata.hr