Elegantni outfiti s upadljivim dodacima

Goran Jakuš/Pixsell
Muška moda po hrvatskim ulicama još je uvijek relativan pojam, međutim jedna javna ličnost već godinama osvaja svojim dendijevskim i retro kombinacijama. Redatelj Miran Kurspahić poznat je po svojoj ljubavi prema modi i odličnom stilskom izričaju, a ubraja se i među najbolje odjevene muškarce na domaćoj javnoj sceni.
Vidi originalni članak

''Iskreno, ne bavim se analizom svog stila, to ostavljam onima koji se žele i imaju vremena baviti tom trivijalnošću. U njega ulažem malo vremena, jer mi, naime dolazi prirodno. Garderobom mi dominiraju prsluci, kravate, leptir mašne, uske hlače te crvena, indigo plava, zelena, zagasito žuta boja'', započinje Miran.

Objašnjava kako ga moda jako zabavlja i da muje važna, a kombinacije osmišljava u glavi i onda uzme što mi je pri ruci. A onda, ovisno o žurbi, primijeti da li je nešto ispeglano, umazano ili slično.

'Moj dnevni i večernji styling se ne razlikuju. Želim biti lijep čitav dan. Jedino ako sam na košarci, u teretani, nosim namještaj, pljačkam obližnju trgovinu, transportiram oposume ili okopavam vrt, nosim za to adekvatnu odjeću, ostatak dana sam jednostavno nenadmašan. Provjerite. Često me pitaju: zašto si se tako sredio, kuda ideš? Ja sam uvijek sređen. Život je karneval. Za razliku od većine u ovoj našoj otužnoj zemlji, poznajem povijest kostima, znam kombinirati boje jerbo sam likovnjak, pazim da mi nije odveć hladno ili vruće i naposljetku, ali nipošto ne i najmanje važno, znam što pristaje mojoj građi. Ravnam se prema tome i rijetko griješim'', objašnjava Miran.

Ne prati trendove, već trendovi prate njega

Osebujnog stila i s točnim idejama što želi naglašava kako nikada ne prati trendove, već čeka da se trendovi adaptiraju njegovom ukusu. Pa je tako dočekao i uske hlače i kravate koje je oduvijek volio, ali i leopard uzorak koji mu je jedan od omiljenih detalja.

Od poznatih dizajnera prati rad Galliana, McQueena, Varvatosa, ali to sve jako ovisi od sezone do sezone, tako da je sve relativno. U shopping odlazi jednom tjedno, a ponekad i jednom mjesečno, a u kupovini je taktičan i točno zna što traži i želi za sebe.

''Jedino je problem što u Zari uvijek strepim zbog veličina, jer im je odjeća vjerojatno krojena za Španjolce koji su niski, pa veći brojevi brzo nestanu. Mislim da većina korpulentnih, Dinarinih Hrvata ne stane u tu odjeću'', pojašnjava na svoj način Miran.

Nastavlja kako naručuje odjeću i preko interneta, a nije mu strana ni kupovina na buvljacimai u secondhand trgovinama, premda je ponuda slaba, ali se popravlja. Omiljeni modni dodaci su mu kravate, leptir mašne, tregeri, šeširi i remenje, a nisu mu ni cipele strane. Najviše nosi klasične, dvobojne, a voli i visoke cipele te čizme koje su mu udobne zbog problema sa zglobovima.

Brkovi kao zaštitni znak

 ''Stan ne napuštam (osim kad idem na tjelovježbu i sport) bez svog prstenja. Također volim i kožne narukvice svakakvih vrsta, boja i dezena, a imam nešto i metalnih narukvica. Dragi su mi i džepni satovi koje skupljam'', nastavlja Miran.

U njegovoj kozmetičkoj torbici nalaze se četkica i pasta za zube, gel za brijanje, britvica, gel za nakon brijanja, krema za lice, pinceta, škare za šišanje, gel za tuširanje, korektor, tablete, aspirin c za otapanje, aloe vera, parfem, šampon, krema za kosu, a veliki je ljubitelj parfema. 

Koji će odabrati ovisi o vremenu i raspoloženju. Neki od omiljenih mirisa su mu Notte Bianca od Linarija, B-Men od Muglera, Eau de Gloire od D'empirea, Kokorico od JPG i Jeux de Peau od Lutensa. Frizure mijenja relativno često. Nekad pušta kosu, ponekad krati, a to ponekada ovisi i o poslu. Ipak, posljednjih godina su brkovi postali njegov zaštitni znak.

''Za brkove sam se odlučio prije nekih pet, šest godina. Što ću kad mi dobro stoje. Uglavnom su manja briga, no kad sam u nekoliko navrata puštao pravi zavinuti, austrougarski brk, onda je to zahtijevalo malo više pažnje, podšišavanje i poseban vosak za brkove'', zaključio je Miran.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr