Duga, oversized košulja je spas kada nas vrijeme iznenadi: 3 kombinacije u kojima odlično izgleda

Instagram @mildagud
Vidi originalni članak
  • S obzirom na to da se nalazimo na prijelazu proljeća i ljeta, vrijeme je poprilično varljivo
  • U jednom trenutku temperature su savršene za kratke, ljetne outfite dok već u drugom postoji opasnost da nas opere kiša i da temperatura za čas padne
  • Upravo zato, važno je odjenuti se slojevito, ali s nešto lakšim slojevima nego zimi pa se tu kao odličan komad pokazala duga, oversized košulja
  • Pročitaj također: Košulje na pruge, ali ne plavo bijele na koje smo naviknuli: ovog proljeća nose se sve boje

Ako je vjerovati prognozama, temperature i drugi vremenski uvjeti ovih će dana varirati od onih pravih ljetnih do onih koji više nalikuju ranom proljeću. Baš takvo, varljivo vrijeme, često nam zadaje glavobolje (u svakom smislu te riječi) kada na red dođe odluka o tome što ćemo odjenuti za odlazak na posao, kavu, izvršavanje dnevnih obaveza i slično.

Ako odjenemo nešto previše kratko i otvoreno, postoji mogućnost da nam u nekom trenutku postane hladno, osobito ako pritom padne kiša. S druge strane, ako odjenemo u potpunosti dugu odjeću, vrlo vjerojatno će nam u nekom trenutku postati vruće. Stvarno smo na sto muka! No, na sreću jedan odjevni komad ovdje ima odličnu funkciju, a to je košulja i to ona u oversized verziji. 

Oversized košulja stvarno je idealno rješenje za ovakve dane jer ju možemo nositi kao dodatni, lagani sloj preko kratke majice ili topa bez rukava, a koji možemo skinuti ukoliko nam bude vruće. Možemo ju nositi i samostalno jer je jako lagana i prozračna te joj možemo podvinuti rukave ako temperatura malo poraste. 

Ovakve su košulje najčešće napravljene od pamuka ili lana što ih čini idealnima za toplije vrijeme, a dolaze u raznim bojama i uzorcima, od kojih je ove sezone najpopularniji onaj na prugice. Također, odlično se kombiniraju uz brojne druge komade poput kratkih hlača, traperica, suknji... 

Oversized košulja i kratke hlače

Ova je kombinacija idealna za one dane kada znamo da će biti dovoljno toplo da nosimo kratke hlače, ali ipak želimo da nam gornji dio outfita bude nešto zatvoreniji. Bilo da se radi o dodatnoj zaštiti od sunca ili jednostavno želimo biti sigurni da nam neće biti hladno.

Kada je riječ o modelima kratkih hlača koje možemo kombinirati s ovakvom košuljom, mogućnosti su razne - od traperica pa sve do lanenih hlača, a odabrat ćemo ih prema vlastitom ukusu i prilici u kojoj nosimo ovaj outfit. Samu košulju možemo u potpunosti staviti u hlače, nositi ju raskopčanu kao laganu jaknu ili ju čak do pola zakopčati pa jedan dio staviti u hlače, a drugi ostaviti vani. 

Oversized košulja i maksi suknja

Maksi suknje ove su sezone jako popularne pa ćemo ih često na ulicama viđati i u kombinaciji s dugom, oversized košuljom. Za tip-top outfit možemo odabrati slip suknju, traper suknju ili onu od lana, a ovisno raspoloženju, ali i vremenskim uvjetima, sve možemo zaokružiti balerinkama, natikačama ili trendi tenisicama poput adidas Samba modela. 

Oversized košulja i široke hlače 

Široke hlače, bilo da se radi o trapericama ili onima na crtu, nepogrešiv su izbor kada su u pitanju stylish, ali opuštene modne kombinacije koje možemo nositi u raznim prilikama. Baš kao i u outfitima s kratkim hlačama, oversized košulju možemo nositi samostalno, ali i preko basic kratke majice ili topa bez rukava i to potpuno raskopčanu, 

Posjeti Miss7.24sata.hr