Dečko me oblačio tjedan dana i ovo sam naučila

privatna arhiva Kristijana Musića
Što se dogodi kad modna ziherašica kontrolu nad ormarom odluči prepustiti nekom drugom? O mojim je outfitima, make upu i frizuri tjedan dana odlučivao moj dečko, a rezultat me poprilično iznenadio
Vidi originalni članak

Moda me nikad nije zanimala. Zapravo, većinu sam svog života u shopping za ruku vukla mamu čiji su modni savjeti uvijek bili puno bolji od onoga što bih ja odabrala. Kad je riječ o odjeći, ziheraš sam, priznajem - bojim se isprobavati nešto novo, bojim se nositi neke neobične stvari osim ako nije riječ o nečemu što već nosi pola grada jer onda znam da me nitko neće osuđivati. Imala sam "uggsice", odnosno nešto njima slično, puno prije nego ih je nosila svaka druga cura mojih godina, ali ih nikad nisam nosila - sve dok one nisu. Imala sam ogromnu zelenu čupavu bundu s kojom bih sada bila glavna faca u gradu, ali nisam imala upola onoliko hrabrosti koliko je bilo potrebno da se takva pojavim u javnosti. 

Moj se ormar sastoji od impulzivnih odluka poput super šljokičaste haljine koja je prekrasna, ali nosiva doslovno samo za Novu godinu (ili ako se u jednom trenutku odlučim baviti umjetničkim klizanjem), stvari koje ću obući kad smršavim, stvari koje su mi grozne, ali su bile toliko skupe da se osjećam kao da ih ne smijem baciti iako ih vjerojatno neću obući... i onda su tu one tri iste kombinacije koje nosim svakodnevno. Drugim riječima, kad nađem nešto što mi se sviđa, držim se toga - ZAUVIJEK. 

Onda mi je na pamet pala super ideja - što bi se dogodilo kad bi moje kombinacije birao netko kome je sva moja odjeća jednako (ne)bitna? Moj me dečko, Saša, ne vidi isto kao što ja vidim sebe. Zato me zanimalo kako bih izgledala kad bi me oblačio netko tko nema moje nesigurnosti. Hoće li se snaći bolje od mene ili će napokon shvatiti što znači satima stajati pred ormarom i razmišljajući o tome što je lijepo, a udobno, toplo, a stylish, seksi, ali primjereno. Pa počnimo.

A što on misli o ovome: "Sam izazov je zabavan, ako se može naći malo slobodnog vremena za promišljanje. Jedan dio izazova mi je doduše bio naporan, a to je fotografiranje. Naravno da se treba napraviti reprezentativna fotografija, ali između mojih „fantastičnih“ fotografskih sposobnosti, nestrpljivosti i potrebe za više dobrih fotografija kako bi se moglo izabrati najbolja, poželim biti loša osoba koja ne želi nikome pomagati i sudjelovati u zabavnim aktivnostima. Ali to je do mene..."


Zašto baš ovo: "Smeđi pulover, crne hlače i čizme, preko bijeli kaput. Jednostavno, a elegantno i djeluje udobno. Ali ne bih znao, nisam probao. Ponedjeljak je, nema potrebe za kompliciranjem." 

Čim sam ugledala odabrani outfit za današnji dan, odahnula sam: "Pa ovo je super!" Možda još pomalo nesigurno, odabrao je varijantu za koju je definitivno znao da prolazi. Moja ideja njegove kombinacije crne sa smeđom nikad nije izgledala ovako dobro i ovo je stvarno bio pun pogodak. 
 

REEBOK Pokušaj 7 dana biti samo u tenisicama

 

Mrtva umorna od napornog dana, oko 1 ujutro se bacam u krevet i pogledavam prema Saši: "Što nosim sutra?" Istog se trena prenuo iz sna i već lagano iritiran činjenicom da uz svoj posao mora obavljati dio mog, otvara moj ormar. Sljedećih 10 minuta izgledalo je ovako:



Zašto baš ovo: "Drugi je outfit i treba se lagano dizati razina igre. Casual poslovna kombinacija crno bijele haljine i žute majice se čini kao dobar izbor ravnoteže između profesionalnosti i udobnosti, koja ja ipak najbitnija."

Odabrani outfit izgledao je odlično i to baš zato što je sastojao od stvari koje mislim da sama nikad ne bih kombinirala. Crno-bijela haljina s crvenim pojasom i žutom vestom u kombinaciji je izgledala stvarno super iako sam poprilično sigurna da mu se samo posrećilo budući da je outfit birao u potpunom mraku. Ako sam u krivu, moj dečko ima više stila od mene. OK, priznajem da sam se zbog čizama osjećala kao da sam ispala iz nekog starog Bondovog filma, ali na dobar način. 

Zašto baš ovo: "Jednostavna siva haljina na crne tajice s uzorkom i smeđe čizme. Zašto tako jednostavno? Ja sam jednostavan čovjek. Ide li kombinacija te tri boje? Naravno. Netko se možda ne bi složio, ali ta osoba bi bila u krivu. Očito."

Iskreno, u ovom me trenutku pere niz različitih osjećaja: prvo, nikad, ali NIKAD nisam mislila da bi se kombinacija sive haljine, najlonki s uzorkom i smeđih čizama ovako dobro mogla slagati. S druge strane, nekako sam se nadala da će njegov izbor odjeće biti manje fensi i da će mi to biti dobra isprika da na posao dolazim tipa u pidžami, trenirci i drugim sličnim nimalo stylish komadima.

Zašto baš ovo: "Cjelodnevni odlazak u šoping zahtjeva  nešto u čemu će kretanje biti užitak, a isprobavanje odjeće neće zahtijevati nepotrebno trošenje vremena na ponovno oblačenje originalnog outfita."

Četvrtak je trebao biti pravi izazov s obzirom na to da smo rano ujutro putovali u Graz u već tradicionalni božićni shopping. Iz iskustva znam kako je u shopping centru užasno vruće i kako planiramo hodati više od osam sati. Zato je outfit trebao biti dovoljno topao za austrijske vremenske uvjete, ali ne toliko da cijeli dan u zatvorenom provedem umirući od vrućine. Morao je isto tako biti udoban i praktičan za presvlačenje s obzirom na to da sam to namjeravala raditi, pa, puno. Odabir je bio pun pogodak. Nosila sam svoje omiljene "boyfriend" traperice s oversized puloverom i bijelim tenisicama i osjećala sam se udobno, poletno i spremno za cjelodnevno haranje trgovinama. Bonus je bila i činjenica da se Saša sjetio kako u shoppingu ne volim imati zauzete ruke tako da torba nije dolazila u obzir. Umjesto toga, stvari sam nosila u "baggy" ruksaku koji se super uklopio u cjelokupni styling.

Zašto baš ovo: "Casual Friday, dovoljno rečeno. Što je više causal od traperica i Britney Spears like majice? Na to super ide i mali crni ruksak, to znam jer su mi draži ruksaci od torbi, koje su vjerojatno portali u Narniju."

"Oops he did it again"! Dan je peti i počinjem primjećivati kalup koji mu se sviđa - hlače, majica, cipele, cipele, majica, hlače. Jedna nam se haljina provukla, ali nekako počinjem patiti za slobodom odabira - pogotovo zato što sam si nedavno kupila suknju koja pati i samo čeka da ju obučem. Ipak, outfit je dobio brdo pohvala i stvarno sam se osjećala dobro.

Zašto baš ovo: "Spontani izlazak po gradu, spontani outfit. Toplo, udobno i elegantno. Sviđa mi se moj izbor, i ja bih to nosio."

Obožavam ovaj outfit! Rijetko pronalazim dobre oversized pulovere u kojima se ne osjećam poput jetija, a ovaj je lijep, topao i super super udoban. Moja ideja savršenog izbora za zimu i vjerojatno moj najomiljeniji outfit ovog tjedna.

Zašto baš ovo: "Kada bi netko rekao da volim jednostavne outfite, pogotovo za obavljanje svakodnevnih obaveza, taj netko bi bio potpuno u pravu. Kad već postoji šansa da će se tijekom obavljanja obaveza  dogoditi neočekivane i frustrirajuće stvari, nema potrebe da dio stresa dolazi i od same odjeće."

Mislim da mi je Saša upravo dokazao da neka odjeća ne mora biti rezervirana za nošenje po stanu, a ja takvih imam hrpetinu. Osjećala sam se dobro i unatoč tome što moja nedjelja nije prošla u opuštenom tonu uz čaj i šetnju Jarunom, bilo mi je drago što sve što sam morala obaviti nisam morala obaviti u štiklama od 15 cm. Sreća je u malim stvarima.

S obzirom da se tako dobro pokazao kroz tjedan, zadala sam mu još jedan zadatak: otišli smo u shopping centar i zamolila sam ga da mi pronađe outfit za najšljokičastiju noć godine - doček Nove godine. Nisam bila prisutna dok je birao kako ga moji izrazi zgražanja ne bi ometali. Nekih sat-dva kasnije, imala sam svoj outfit: 

Zašto baš ovo: "Vrhunac moje vizije elegancije, ljubičasti kombinezon sa sporadičnom šljokicom se po mojem stručnom  mišljenju fantastično slaže s jaknom sakoa i jednostavnim cipelama. Nešto što bih curi izabrao za novogodišnji izlazak. Ili za dejt. Ali sa mnom."

Slažem se da se slaže, ali imam samo jedno pitanje: GDJE SU ŠLJOKICE?? GDJE JE VESELJE?? Moram priznati da su mi se svidjele cipele zbog svoje udobnosti baš kao i ovaj muški kaput koji bih i sama odabrala u kombinaciji s nekakvim elegantnim kombinezonom ili haljinom, ali ovaj kombinezon ne bih obukla ni da mi život ovisi o tome. Bio je užasno tanak jako nezahvalnog kroja koji je ocrtavao svaki dio mojeg tijela kojeg ne volim. Šljokice su bile toliko diskretne da su na slici potpuno nevidljive, a tamnoljubičasta boja ovdje izgleda potpuno crno. Volim crno, ali ovo svakako ne bi bio moj izbor za tako glamuroznu večer koju svake godine koristim kao savršenu priliku za svjetlucavo od glave do pete.
 

PARTY SEZONA Najbolji party komadi za novu godinu


Zaključak? Svoju vlastitu odjeću gledaš kao gotove kombinacije, ne kao zasebne predmete koje možeš kombinirati na milijun različitih načina. Zato je super ormar prepustiti nekom drugom setu očiju, nekome tko će prepoznati tvoj stil ili ga (možda i nabolje) u potpunosti promijeniti. Mislim da Saša nije zakazao i stvarno sam zadovoljna svakom od kombinacija. Ok, gotovo svakom. Ipak, jedva sam dočekala novi tjedan i moje ponovno druženje s ormarom. Oprosti, nikad više neću reći da nemam ništa za obući. Druženje s tobom je ponekad stvarno teško, ali opet, nijedno prijateljstvo nije savršeno.

Posjeti Miss7.24sata.hr