Crno-bijele kombinacije za vruće ljetne večeri

Borna Filić/Pixsell
Na divnoj plaži Zlatni rat započeo je Perwoll Fashion.hr Cruise koji je modu prebacio na južnije relacije – u Bol na otok Brač. Za razliku od prošle godine, kad je kiša ometala revije, vrijeme je išlo na ruku ljubiteljima mode.
Vidi originalni članak

Matija Čop

Mladom dizajneru i pobjedniku prošlog Modnog ormara pripala je čast otvaranja prve večeri. Nakon što je prikazao svoju debitantsku kolekciju na prošlom Dove Fashion.hr-u, oči su bile uprte u njegovu cruise kolekciju. Mlada nada hrvatskog dizajna ostala je dosljedna sebi – dizajner se držao jednostavne i čiste forme nudeći zanimljive kreacije koje će se svidjeti ljubiteljicama alternativne mode. Crno-bijela kolekcija ponudila je stilski kontrast – komplicirani komadi stapaju se s jednostavnim kreacijama. Itekako uspjela mješavina koja je stvorila zanimljivu kolekciju. U kontrastu su i sami materijali.

Pažnju svakako plijene odjevni predmeti napravljeni od janjeće kože koji su prošupljeni organskim formama. Matija je prikazao par modela, no dokazao je kako za izvrstan dojam nije potrebna kvantiteta nego kvaliteta. Zaokružena modna priča koja podjednako funkcionira kako u teoriji tako i u praksi.

Zoran Garevski

Večer je nastavljena u crno-bijelom tonalitetu s kreativnim potpisom gosta iz Slovenije. Dizajner je predstavio modele oštrih, ali jednostavnih geometrijskih linija prošaranim tankim i debelim prugama. Miješana kolekcija ponudila je jednostavna rješenja za ljetne večeri poigravajući se klasikom i casual kombinacijama.

Ljuba Sikimić

Treća po redu kolekcija osvježila je pistu pastelnim i jarkim komadima koji slave buđenje prirode. Pod nazivom „Flourishing“ na pisti su se prošetali lepršavi modeli ukrašeni brojnim čvorovima i naborima od tkanine s raskošnim i sjajnim nakitom koji je nevješto koketirao s trashom. Inspiracija pupanja cvijeća i raskoš njegovih boja pretočena je u nemaštovite i odavno već viđene haljine koje su publici dosadile već nakon par izlaza.

No, dizajnerica je ostala uporna te predstavila i kombinezone te kratke jakne. To joj nije pomoglo. Za razliku do njenog kolege Matije Čopa, kod kojeg smo zaželjeli da nam je ponudio još pokoji model, kod Ljube smo nestrpljivo iščekivali kraj. Dokaz da kvantiteta nikad ne može nadomjestiti kvalitetu.

Martina Felja

Prvu večer zatvorila je hrvatska dizajnerica koja je odlučila predstaviti ženstvenu kolekciju s naglaskom na eleganciji. Kolekcijom su dominirale plisirane suknje i haljine u jarkim bojama, a najbolji model je pink haljina s V izrezom. Martina je odlučila ovaj put seksipil staviti u drugi plan te ponuditi jednu „zatvoreniju“ ženu koja ne igra na kartu izravnog pokazivanja svojih atributa. Ženstvenija i detaljima umjerena i pročišćenija Martina Felja ponudila je par zanimljivih kreacija koje ukazuju na novi smjer u kojem je dizajnerica krenula sa svojom kolekcijom za jesen/zimu 2012./2013. Prigušeni seksipil dobro kotira u kreacijama ostavljajući ozbiljniji dojam koji će Martini zasigurno donijeti nešto drukčiji profil kupaca.

Prva večer Perwoll Fashion.hr Cruisea protekla je u izvrsnoj atmosferi i zanimljivim kolekcijama, a definitivna zvijezda večeri je mladi dizajner Matija Čop.

U galeriji pogledajte detaljnije cruise kolekcije...

Posjeti Miss7.24sata.hr