Chic rješenje za prijelaznu sezonu: Lagani proljetni kaputi

Goran Čižmešija
Uz bomber jakne, balonere i kratke jakne, pojavio se još jedan nezaobilazan trend - proljetni kaputi
Vidi originalni članak

Još jedan trend koji se ovog proljeća nametnuo - uz dakako bomber jakne kao apsolutne vladarice - jesu i proljetni kaputi. Lagani materijali i zanimljivi printevi glavna su im karakteristika i razlika od robusnijih i puno toplijih zimskih varijanti. Dolaze i u pastelnim nijansama te su fantastični za kombiniranje s tenisicama, ali sandalama. Na pistama su nas oduševili modeli Isabel Marant, koji se mogu nabaviti u online shopu net-a-porter, doduše po paprenim cijenama, a puno ne zaostaju niti Gucci izrazito retro modeli. Uz torbu Dionysus koja se na pametan način poigrava printom i poznatim Gucci logom, čime nas bombardiraju poznate blogerice na Instagramu, njihovi su lagani kaputići također hit sezone. Uopće ne sumnjamo kako su već našli put do fashionistica dubljeg džepa. Tu su i proljetni kaputi s potpisom Dries van Noten na kojima prevladava print te Marni, a Burberry iako najviše poznat po balonarima, napravio je iskorak te ponudu obogatio i s nekoliko proljetnih kaputa.

U proljetnim smo kaputima na nedavnom fashion weeku u Parizu zamijetili Miroslavu Dumu te Lenu Perminovu, čiji su se outfiti izdvajali iz gomila fashionistica. Ove godine kaputi prvenstveno dolaze s dugim rukavima, ostavljajući iza sebe model bez rukava koji je vladao prethodnim sezonama, no to ne znači da topliji dani ponovno, barem što se street stylea tiče, neće u prvi plan gurnuti model bez rukava.

Proljetni su kaputi posebno praktični jer su najjednostavniji način da pobijedite svoj "ja nemam što obući" moment. Stisnite ga u struku i pokrijte kompletni outfit, nešto kao što je šešir za bad hair day. A zahvaljujući prozračnim materijalima, dovoljno su tanki da u njima ne poludite od vrućine. Jednostavne velike torbe dobro će funkcionirati uparene s kaputićima s printom te ih na taj način smiriti i izbalansirati styling da dobro funkcionira. Pastelni će kaputi najbolje proći spajate li ih s još pastelnih tonova ili pak bijelom.

Bez obzira ne to što smo već ugazili u proljeće i podrazumijevaju se svjetliji tonovi, podražavamo nošenje tipično zimskih boja. Crna i smeđa, a pogotovo siva, boje su koje prolaze apsolutno uvijek. Posebno ih savjetujemo modnim klasičarkama koje teško da se može nagovoriti na upečatljiviji print. U tom slučaju, probajte barem malo eksperimentirati uvođenjem torbica ili cipela u drugoj boji. Basic komadi ionako su u stalnim ponudama dućana, a trendy uzorci se pojavljuju sezonski, a jako dobro dođu za kombiniranje.

Posjeti Miss7.24sata.hr