Charlize i Angelina blistale na crvenom tepihu

Guliver Image/Getty Images
Na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa glumice su uistinu briljirale. Može se reći da je crveni tepih prštao dobrim stilskim kombinacijama. Trend koji se istaknuo je izravno usklađivanje modnih detalja i šminke uz dizajnerske kreacije. Tko je zabljesnuo, a tko podbacio na crvenom tepihu?
Vidi originalni članak

Elegantne holivudske dive

Gdje god se pojavi, glumica Angelina Jolie plijeni pozornost. Njen jednostavni stil bez pretjeranih detalja uvijek djeluje elegantno i profinjeno, a Angelinim stav i najčedniju haljinu pretvara u zavodničku kreaciju. Za Zlatne globuse odlučila se za Atelier Versace bijelu haljinu ukrašenu crvenim ovratnikom. Mala večernja torba, također crvene boje, izvrsno se uklopila uz crveni ruž i elegantnu i nenametljivu frizuru. U isto vrijeme ženstvena, zavodljiva i holivudski glamurozna, Angelina je novim licima pokazala kako dolazak na dodjelu prestižnim nagrada treba izgledati.

Atraktivna plavuša Claire Danes za crveni tepih odabrala je crno-bijelu haljinu manje zvučne dizajnerske kuće J.Mendel. Poznato dizajnersko ime glumici ni nije bilo potrebno jer je u ovoj profinjenoj kreaciji definitivno bila jedna od bolje odjevenih glumica Zlatnog globusa. Na prvu je haljina nenametljiva i Claire pretvara u pomalo sramežljivu damu. No, kad glumica okrene leđa, otkriva seksipilan izrez koji savršeno pristaje njenoj građi. Haljina koja ne otkriva previše, a ipak u prvi plan stavlja ženinu ljepotu. I Claire se odlučila za crveni ruž i podignutu frizuru kako bi bolje istaknula gola leđa. Zbog ukrašenih detalja na haljini, glumica je odabrala tek elegantnu narukvicu i prsten.

Za profinjenu eleganciju odlučila se i ljepotica Jessica Alba koja je u pastelno ljubičastoj haljini kuće Gucci bila prava holivudska diva. Kreacija je posuta sjajnim ljuskicama, a nježna boja izvrsno paše uz ten glumice. Jessica je vješto sparila i večernju torbu kao i lak za nokte. Nadamo se da neće glumica uvijek tako detaljno paziti na styling jer bismo rado voljeli vidjeti i modno razigranu Jessicu. Reese Witherspoon nije željela proći nezamijećeno te je odabrala vatreno crvenu kreaciju dizajnerske kuće Zac Posen. Sirena kroj istaknuo je besprijekornu liniju glumice, a bogat donji dio haljinu je pretvorio u glamuroznu kreaciju u stilu zlatnog doba Hollywooda. Glumica je raspustila svoju plavu kosu kako bi dodatno naglasila seksipil te je poput svoje kolegice Jessice Albe odabrala lak za nokte u istoj nijansi kao i haljina.

Charlize Theron je jedna od rijetkih glumica koja je u isto vrijeme izrazito seksipilna, ali i elegantna. Svoju reputaciju ljepotice i zavodnice potvrdila je i u haljini dizajnerske kuće Christian Dior. Samo Charlize može nositi haljinu s dubokim V izrezom kao i prorezom na nogama i u njoj izgledati profinjeno, ukusno, glamurozno i zavodljivo. Ona je dokaz da uspješan styling crvenog tepiha ne čini samo dobra haljina nego stav žene koja ju nosi. A upravo Charlize nikad ne dopušta da haljina nosi nju. Kako dojam ne bi bio prenapadan, za nakit je glumica odabrala razigranu traku u kosi, a nemarno pušteni pramenovi dodatno ublažavaju glam dojam. Emma Stone također rijetko kad griješi. I ovaj put je haljina Lanvin boje crnog vina bila izvrstan odabir. Retro elegancija, zavodljiv dekolte i izrez koji tek dopušta mali uvid u noge glumice, donio je francuski štih na holivudski crveni tepih. Jedini ukras na lijepoj glumici je remen što ju je dodatno izdvojilo od njenih kolegica koje su redom birale sjajne i skupe narukvice.

I sa crnim haljinama se može pogriješiti

Novo lice na filmskom platnu je definitivno Rooney Mara koju je njen istančan odabir i prepoznatljiv stil već vinuo među nove modne ikone. Zbog toga se od Rooney uistinu puno i očekivalo. Glumica se odlučila za kreaciju dizajnerske kuće Nina Ricci, no dok gornji dio haljine itekako paše uz liniju krhke Rooney, donji dio nezgrapno pada niz njeno tijelo. Ako je glumica birala sirena kroj haljine, trebala se potruditi da ona uistinu prati liniju njenog tijela jer u protivnom stečemo dojam da je odabrala krivi konfekcijski broj. Pohvala svakako ide zalizanoj frizuri.

Za crno se odlučila i mlada glumica Mila Kunis koja ne odustaje od lepršavih haljina. Ovaj put se odlučila za kreaciju kuće Christian Dior. Mila je zbog krutog držanja i ozbiljnog izraza lica djelovala poprilično turobno zbog čega je njen styling na crvenom tepihu prošao skoro pa nezamijećeno. Ponovno se potvrđuje da kreacija može biti pun pogodak, no uz krivo držanje osobe, pada u drugi plan. Upravo to se dogodilo Mili Kunis i Dioru.

Jarke boje i modni promašaji

Boje su odabrale Tilda Swinton i Natalie Portman. Dok je Natalie djelovala previše ukočeno i usklađeno u Lanvinu, Tilda je ostala vjerna svom stilu i kreacijama Haider Ackermanna u kojem je zasjenila mnogo mlađe kolegice. Pohvala ide, za crveni tepih, neobičnoj frizuri, a statement narukvice su pokazalo kako se nakit ne mora uvijek uskladiti uz kreaciju kako bi izgledao stylish.

69. dodjela Zlatnih globusa u modnom smislu nije bila uspješna za glumice pod istim imenom Michelle. Od Michelle Williams puno toga se očekivalo, no u haljini Jason Wua, glumica nije zablistala. Vodeća modna katastrofa ovogodišnje dodjele nagrada je bila Sarah Michelle Gellar u plavo bijeloj haljini Monique Lhuillier na koju ju je navodno nagovorila njena kćer. Upravo i kao dječja šala je djelovala Sarahina haljina. Na haljini je svega previše, od materijala do igre boja.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije...

Posjeti Miss7.24sata.hr