Budi IN u maksi haljini ili suknji!

Thinkstock / Spencer Davies
Maksi haljine i suknje ultimativni su trend ove sezone. U isto vrijeme elegantne, praktične, udobne i prije svega funkcionalne – ovi odjevni komadi izvrsno će se uklopiti u vaš ljetni styling. A tko može najbolje pričati o ovom modnom trendu nego naša dizajnerica Aleksandra Dojčinović , koja kako poslovno tako i privatno, obožava duge haljine i suknje.
Vidi originalni članak

"Maksi haljina je ove sezone gotovo pa u službi male crne haljine. Dakle jedna takva jednostavna haljina može se transformirati od haljine za kavu u kvartu do večernje toalete, mijenjamo samo cipele i torbicu i upotpunimo pravim komadom nakita", komentirala je Aleksandra Dojčinović.

U nastavku dizajnerica naglašava kako maksi suknje i haljine nisu namijenjene samo jednom tipu žena. Potrebno je odabrati pravi kroj. Birajte između punog kruga, pola kruga ili pak nabranog ili sirena kroja. Praktičnost ovih odjevnih predmeta leži u njihovoj transformaciji. Olakšat će vaš ljetni putni kofer. Naime, uz ravne sandale i japanke izvrsno će se uklopiti za dnevne šetnje uz more i opuštene kave, dok platforme i visoke pete pretvaraju maksi haljinu ili suknju u izvrstan večernji styling.

"Kad su boje u pitanju svakako bih preporučila boju pijeska, marelice ili puder tonove, koje bih kombinirala s tirkiznim i crvenim nakitom za dan, te plavim i zlatnim za večer, a sve upotpunimo veselom torbom i sličnim detaljem", savjetovala je Aleksandra Dojčinović.

Dizajnerica, koja je upravo poznata po maksi haljinama i suknjama, oduševila je kritiku i ljubitelje mode svojom cruise kolekcijom 2012. predstavljenom na Bolu prije par tjedana. Upravom njom su dominirali jednostavni i decentni modeli koji svaku ženu pretvaraju u elegantnu i zavodljivu divu. Njene modele obožavaju i poznate Hrvatice, poput glumice Marije Borić i manekenke Anite Dujić. I u privatnom životu Aleksandra obožava nositi maksi haljine i suknje.

"Maksi haljinu uglavnom kombiniram s tenisicama i to tako nosim već godinama ili pak ljetnim čizmama. Prava maksi suknja ima toliko mogućnosti da ponekad ne znam za koju se prije odlučiti: romantičan stil s finom lepršavom košuljicom ili pak majica s veselim printom. Najviše ih volim kombinirati u hladnije dane s vesticama od kašmira, remenom oko struka i balerinkama", komentirala je Aleksandra Dojčinović.

Ako se odlučite za maksi haljinu, liniju svog tijela naglasite tankim remenom boje potpuno drukčije od one vaše haljine. Ako pak birate suknje s upadljivim printom, s običnom bijelom ili majicom boje kože ne možete pogriješiti. Odvažne trendseterice neće se obazirati na printeve, nego će hrabro kombinirati i upadljive majice. Koju god kombinaciju odaberete, nosite ih samouvjereno, ženstveno i opušteno. Pravi ljetni styling.

U galeriji pogledate detaljnije kreacije Aleksandre Dojčinović, ali i haljine i suknje koje smo odabrali za vas...

Posjeti Miss7.24sata.hr