Britanska kraljica Elizabeta II nikada ne bi nosila odjeću ove boje, a postoji i razlog

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Kraljica Elizabeta očito voli žarke boje 
  • Međutim, u njenom plemićkom ormaru nema odjeće u jednoj određenoj boji 
  • Razlog za to je sasvim moguć i čak pomalo drag 

Žarko ružičasto, svjetleće zeleno ili sunčano žuto – kad je riječ o njenoj garderobi, kraljica je sve, samo ne decentna. Ni jedan ton joj nije previše upadljiv, ni jedna nijansa previše sjajna. Međutim, jedna boja nikada neće dospjeti u kraljevski ormar. Njeno veličanstvo reklo je svojim krojačima jasno i glasno „NO!“. 

Robert Hardman, autor biografije „Our Queen“, tvrdi da bež boja kod kraljice Elizabete II nema prolaz. „Meni je najdraža njena izjava: 'Nikada ne bih mogla nositi bež odjeću, jer tada nitko ne bi znao tko sam.'“ 

Tko nosi bež, nije upadljiv 

Ne može se reći da nije sasvim u pravu: naime, kostimi žarkih boja koje kraljica nosi na svojim nastupima nisu tek hir zabavne kraljice. One su sredstvo koje ima svoju svrhu. Čak i posljednji fan iz zadnjeg reda će prepoznati kraljicu na prvi pogled – makar prema odjeći! Boja, poput bež boje, izgubila bi se u masi pa stoga nije prikladna. Međutim, to ne znači da je kraljica potpuno izbrisala tu boju iz svog modnog repertoara. Privatno se moglo vidjeti da ponekad nosi bež boju, ali nikada na javnim nastupima. 

Bež nije jedina boja koju kraljica gotovo nikada ne nosi. Ne nosi niti crni outfit, osim u nekim tužnim prigodama. 

Kate nikada ne nosi narančasto 

Kraljica voli žarke boje, a princeza Kate se ugledala očito u nju pa ne bježi od blještavog izgleda. Dok kraljica nosi svu paletu žarkih boja, princeza ne želi nositi narančastu. Kaže da nije ljubiteljica te boje i uvjerena je da narančasta ne izgleda dobro na fotografijama. Čini se da jednako misli i njena šogorica Meghan, koju također nikada nismo vidjeli u narančastom outfitu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr