Bijela je vječni ljetni klasik

Anto Magzan/PIXSELL, PR
Vrućine, jako sunce, godišnji odmor na koji jednostavno ne možemo ponijeti cijeli ormar često od nas traže stilski kompromis. Najneutralniji i ujedno najpopularniji je onaj u vidu bijele boje. Košulje, haljine, majice i modni detalji upravo su ljeti najčešći u bijeloj boji.
Vidi originalni članak

Popularnost ove boje za vrijeme ljeta ne iznenađuje. Tražena je iz pretežito funkcionalnih razloga. Za razliku od, primjerice, crne, bijela boja upija manje sunčevih zraka i zbog toga nam je nekako 'lakše' nositi malu bijelu nego malu crnu haljinu. Lako se kombinira – prilikom stvaranja ljetnog styling s komadom u bijeloj boji ne možemo puno pogriješiti, on jednostavno pristaje uz sve.

U bijeloj boji uvijek djeluje elegantno i profinjeno, nježno i ženstveno. S njom ne možemo pretjerati. Bijela boja sama po sebi nikad nije pogrešna, pogrešan jedino može biti kroj dotičnog komada.

Bijela boja za sve prilike

Svjetske i hrvatske zvijezde mogu nam poslužiti kao izvrsna ljetna inspiracija. I one tijekom toplijih dana češće iz ormara vade komade u bijeloj boji, kako za red carpet look tako i za privatne obveze.

Glumica Amanda Seyfried i pjevačica Rita Ora ovo ljeto su za crveni tepih odabrali total white look. Amanda se poigrala bijelim komadima koji pozornost plijene svojom teksturom. Kombinirala ih je uz klasične sive salonke. Rita se odlučila za elegantan dugi kombinezon s asimetričnim rukavima, a styling je upotpunila upečatljivim zlatnim nakitom i crvenim salonkama. Unatoč tomu što su obje odabrala sve komade u bijeloj boji, dojam je ipak drukčiji. Amanda se zadržala na decentnom looku, što pokazuje odabir salonki i izostanak nakita. Rita je igrala na glamur što dokazuje zlatni nakit i upečatljive crvene salonke. No, zvijezde imaju jedno zajedničko, a to je crveni ruž. On odlično osvježava total white look.

Zvijezde bijelu boju nose i u privatnom životu, a prevladava T-shirt majica. Poznata glumica Jennifer Aniston poigrala se s muškim komadima. Obična bijela majica upotpunjena je muškim šeširom i velikim naočalama, idealan casual sportski ljetni outfit. S druge strane njena mlađa kolegica Reese Witherspoon odabrala je ženstvenu i razigranu kombinaciju. Njena bijela bluza ukrašena je romantičnim cvjetovima, a kombinirala ju je uz tirkiznu suknju. Ako odaberete duži model suknje, imate prikladan ljetni poslovni look.

Trendseterica i modna ikona Olivia Palermo bira bijelu bolju podjednako za svaki dan i za crveni tepih. Njene kombinacije su nepretenciozne, ženstvene i elegantne. Za dan se odlučila za pomalo safari look, kombinirajući ljetnu bijelu haljinu uz smeđe detalje, kao što su balerinke i torba. Za večer je odabrala romantičnu bijelu bluzu koju je kombinirala uz suknju, a posebno se ističe velika kragna. I ona bijelu kombinira uz zlatni nakit.

I Hrvatice vole bijelo

Ni hrvatske zvijezde ne zaostaju za svjetskim trendovima. I njima je na prvom mjestu mala bijela haljina. Pjevačica Indira Vladić se odlučila za monokromatski look, kombinirajući bijelu uz crne detalje, dok je glumica Mila Elegović za šetnju gradom odabrala kratke rukave i smeđe detalje.

Pjevačica Danijela Martinović je za snimanje novog spota odabrala retro bijelu haljina koja joj izvrsno pristaje, dok voditeljica Karmela Vukov Colić ovo ljeto nosi klasične bijele komade nakita.

Kako kombinirati bijele komade?

Hrvatske trgovine nude pregršt bijelih komada, a definitivno prevladava mala bijela haljina. Ona samouvjereno zavlada svakog ljeta i svoju sestru, malu crnu haljinu, ostavi na dnu ormara da čeka neke hladnije dane. Ljubiteljice klasike kombinirat će je uz decentne detalje, poput sandale boje kože i uz minimalan nakit, a hrabrije među vama nosit će bijelu haljinu uz jarke i upadljive detalje. Bijela haljina podjednako dobro izgleda i uz decentan nakit, ali i uz statement komade šarenih boja.

Zahvalan komad za kombiniranje je bijela majica/košulja i bijela suknja. S njima možete nositi gornji/donji komad bilo koje boje i uzoraka. Ove sezone popularne su i bijele majice s uzorcima.

Ni modni detalji ne zaostaju. Cipele, torbice i nakit bijele boje mogu imati dvostruku ulogu. S jedne strane upotpunit će vaš total white look, s druge strane neutralizirat će šarene kombinacije u kojima prevladavaju jarke boje i uzorci. Trendi komad su gumene sandale, a bezvremenski su svakako klasični biseri.

U galeriji detaljnije pogledajte kako zvijezde nose bijelu boju te komade iz hrvatskih trgovina...

Posjeti Miss7.24sata.hr