Bez crnih gležnjača ne možemo zamisliti jesen. Nose se ova 4 tipa, a mi donosimo najljepše parove od svakog

Instagram @elodieromy
Vidi originalni članak
  • Barem jedan par gležnjača neophodan je u svakoj jesenskoj, ali i zimskoj garderobi 
  • S obzirom na to da se radi o capsule komadu koji najviše nosimo tijekom nekoliko mjeseci i koji bi trebao pristajati uz gotovo svu odjeću koju već imamo, najbolje je okrenuti se klasici i odabrati one u crnoj boji 
  • High street, ali i high end brendovi u svojoj ponudi imaju bezbroj najrazličitijih gležnjača, a mi smo izdvojili one najljepše i to kroz četiri modela koja će uvijek biti trendy 
  • Pročitaj također: Mango dobro zna da su crne čizmice must-have u ženskom ormaru. U ponudi ima 7 odličnih modela

Crne cipele vječna su klasika s kojom ne možemo pogriješiti jer će crna odlično pristajati uz sve boje koje nosimo na odjeći. Tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, crne ćemo cipele najviše nositi u obliku gležnjača čije ćemo modele prilagoditi svom modnom izričaju, prigodi u kojoj ih nosimo, vremenskim uvjetima i slično, ali i odjevnim komadima s kojima slažemo outfit jer se neke gležnjače ipak malo bolje slažu s casual komadima poput traperica i sweatshirta, a neke s ozbiljnijim komadima poput hlača na crtu, bluza ili haljina. Stoga, na raspolaganju imamo one s potpeticom ili pak potpuno ravne, od glatke ili brušene kože, na vezanje ili na patentni zatvarač, u špic ili četvrtastog vrha... Ma, mogućnosti su zaista beskrajne pa smo, iz cjelokupne ponude high street i high end dućana izdvojili one koje su nama najljepše i to kroz četiri modela koja ćemo ove sezone najviše nositi. 

Crne Chelsea gležnjače 

Chelsea gležnjače savršene su svakodnevne cipele koje, osim što su jako stylish, su i iznimno udobne jer imaju nešto deblji đon pa u njima možemo provesti cijeli dan. Vrlo su svestrane i jako nam se sviđa što dolaze u elegantnijim, ali i chunky modelima pa se jednostavno prilagođavaju svakom stilu. 

Crne gležnjače u špic 

Crne gležnjače u špic vrlo su elegantne i svakom outfitu daju dozu ozbiljnosti, ali i odvažnosti. Osobito ako imaju visoku i tanku petu. Gležnjače u špic možemo kombinirati s trapericama ili hlačama na crtu za svakodnevne kombinacije, ali i s kratkim i dugim haljinama i suknjama za večernji izlazak. 

Crne gležnjače na vezanje 

Jedne od najpopularnijih gležnjača na vezanje zasigurno su one iz Dr. Martens tvornice poznatije i kao 'marte' koje već dugo nisu rezervirane samo za punkere i alternativce. Sada ih već viđamo posvuda i to u najrazličitijim modnim kombinacijama što nas niti ne čudi jer su zaista svestrane, a i outfitu ipak daju mrvicu onog buntovništva. 

Crne četvrtaste gležnjače 

Cipele s četvrtastim vrhom u zadnje su vrijeme vrlo popularne pa se taj trend proširio i na gležnjače. Ove gležnjače nam se najviše sviđaju jer imaju jednak šarm kao i one u špic, ali ipak djeluju puno udobnije s obzirom na to da stopalo stavljaju u prirodniji položaj. 

Posjeti Miss7.24sata.hr