Baka-blogerica: Pika ima 51 godinu i nepogrešiv stil!

the50thavenue.com
Instagram je more inspiracije i svaki put kada neko novo ime iskoči na modnoj sceni, teško ga je ne primijetiti. A nju nismo mogli previdjeti: ova Slovenka već je baka, genijalno se odijeva i izleda kao istinska senzacija
Vidi originalni članak

Kada je prije dvije godine pokrenula blog The 50th Avenue, Pika Zrim nije ni sanjala da će se sama izdvojiti kao jedna od najchic žena 50+ s naših prostora. Da nas netko pita kako bismo željele izgledati kada napunimo pedesetu, pokazale bismo mu fantastične slike ove dame iz Slovenije. A sve je počelo jako spontano: "Kad sam pratila modne blogove, rijetko bih naišla na blogerice moje generacije. Rekla sam sama sebi zašto ne bih i ja pokušala, da probudim žene moje generacije, da u svoje godine uvedu nešto više mladenačkog stila, energije i života i da ne zaboravimo da možemo biti lijepe neovisno o godinama..."

Nismo ju mogli ne upitati kako okolina reagira na jednu takvu stylish baku: "Okolina me prati, ima žena koje se žele pomladiti, unijeti veselje u odijevanje i u mojoj generaciji. Žele pomaknuti stereotipe poput onog da žene s 50 moraju nositi sive dosadne haljine, suknje, kostimiće... I komentari su pozitivni. Drago mi je kad mi priđe mlađa djevojka i kaže: "Ja ću izgledati tako kad budem imala 51 godinu." S druge strane, ima i zavisti i negativnih komentara, toga će uvijek biti, ali mi to ne smeta. Svima želim dobro:)"

Ljubav prema modi Pika je otkrila dok je bila još djevojčica. Mama ju je oblačila tako lijepo da je uvijek bila drugačija od  vršanjaka. Mama je bila i njezin najveći modni uzor: "Pomatrala sam je kad se je sređivala za  posao, u suknji, košulji, štiklama ili nekoj haljini sa uređenom frizurom i diskretnim make upom."

Tamna duga kosa, visoke štikle, ormar u koji bismo rado zavirile, njezin stil je jedinstven, trendi i ženstven... Koja je tajna ovako dobrog izgleda u 51-oj? "Prvo se moramo dobro osjećati u svojoj koži i sve što nosimo na kraju treba biti izraz osobnosti svakog pojedinca. Za ženu je svako razdoblje lijepo, ali svega postane više svijesna u zrelim godinama, sa svim životnim iskustvima."

Beauty tajne? "Vječna mladosti je u srcu, uvek sam bila okružena ljubavlju obitelji, a i vodila sam zdrav život. I prije i danas spavam 8 do 9 sati dnevno, popijem 2-3 litre vode, sve mora biti umjereno, ne jedem gluten i laktozu… Ali da, tu su i mamini i tatini dobri geni."

U tinejdžerskim danima, kada je Pika Zrim nosila revije na tjednu mode u Ljubljani gdje su sudjelovali i brandovi iz cijele Jugoslavije. "Lijepe su to uspomene", prizanje vlasnica bloga The 50th Avenue. Vrlo stylish baka u svom ormaru ima odjeće raznih brandova, kombinira rado high street i vruća dizajnerska imena: "Od Zare, H&M-a, Manga, Twin Seta, do Guccija, Balenciage, Alberte Feretti, Isabel Marant, Saint Laurenta, Chloe, Prade, Miu Miu. I da, obožavam cipele Gianvito Rossi i Aquazzura!". Također, u Pikinu ormaru se nalaze i neki ključni komadi koje bi svaka žena trebala imati u ormaru. Prema njenom mišljenju, to su "Crna haljina, crne hlače, bijela košulja, klasične cipele, tenisice, kaput i jeans."

Cijelo vrijeme spominjemo kako je Pika baka, pa priča i o toj ulozi: "Imam 4-godišnjeg unuka Alekseja i on je moje sve! Kad imam loš dan odem po njega u vrtić i igramo se cijelo popodne i to me stvarno opušta. Ta dječja iskrena, bezgranična ljubav daje mi energije za sve što radim. U dogovoru sa kćeri mu ja veći dio garderobe kupujem, ali i on već ima neke želje. Ako voli neku boju onda mu kupim nešto u toj boji. Djeca vole i kad mi odrasli nosimo nešto crveno ili žuto. On to uvijek primjeti na meni i kaže: "Jao, bako kako si danas lijepa." Ne sviđa mu se kada nokte nalakiram u tamnu boju ili kada se sa snimanja vratim s previše šminke na očima..."

Svakodnevne obaveze jedne bake nekad zahtijevaju i spremanje na brzinu, a stylish baka kaže kako je tada neizostavno: "Haljina, cipele i kožna jakna". No, to ne znači da su jedne cipele dosta. "U autu uvijek imam više pari, ravnih cipela i na petu, jer ovisi o situaciji što će ti zatrebati..."

Posjeti Miss7.24sata.hr