Kakav stil ima Andrea Andrassy?

Borna Filić/Pixsell
Iako bi za sebe mogla reći da je kolumnistica, radijska voditeljica i stand up komičarka, najviše nas ipak osvaja svojom sarkastičnom tjednom kolumnom. Jedno od trenutačno najpopularnijih lica na hrvatskoj sceni i zvijezda nedavno održanog televizijskog showa „Tvoje lice zvuči poznato“ otkrila nam je sve tajne svog stila.
Vidi originalni članak

Svoj stil bi opisala kao lijen i ležeran. On isključivo ovisi o njenom raspoloženju i tome kako joj se koji dan da izgledati, ili ne izgledati.

To znači da koji put dođem na posao dovoljno lijepo obučena da bi me netko možda htio i slikati, a koji put dođem takva da bi bilo bolje da sam ostala doma“, objašnjava Andrea.

Nikuda bez tenisica

Ne smatra kako posjeduje specifičan stil, a jedino prema čemu njeguje veliku ljubav je udobnost. Smatra kako su tenisice jedna prekrasna pojava koja je puno udobnija od štikli. Priznaje kako ne ulaže puno u svoj stil te nosi ono što joj je lijepo, a kad je neka prigoda, oblači se u skladu s njom. Svakako nije jedna od onih žena koje stoje pred ormarom i smišljaju strategiju. Odjevne kombinacije smišlja jedino kad ide na neki event pa se ipak treba malo potruditi, ali pokušava ne gubiti vrijeme na filozofiranje oko odjeće. Kaže kako je toliko lijena da čak ne nosi ni nakit, iako ga redovito kupuje.

U njenom ormaru dominiraju kožne jakne, haljine, čizme i omiljene tenisice. To je nešto što stalno kupuje i uvijek želi još. Ponosna je vlasnica čak pet crnih kožnih jakni različitog kroja. Od boja preferira crnu i bijelu jer ih najjednostavnije kombinira. Nekako uvijek zapne upravo za te boje, iako se pokušava odmaknuti njih. Voli šarenilo, ali je vrlo često previše lijena, pa samo uzme nešto crno i izađe iz kuće. Moda joj je bitna u smislu da voli lijepo izgledati, i jako voli vidjeti kad je netko super odjeven, ali definitivno ne robuje modi. Nije  previše opsjednuta iskazivanjem vlastitog karaktera kroz odjeću jer smatra da je  jednak u dizajnerskoj haljini i u običnoj bijeloj majici.

Njen večernji i dnevni look razlikuju od prilike do prilike. S obzirom na posao kojim se bavi, često već preko dana mora imati look koji bi se mogao klasificirati kao večernji. Kad je riječ o običnom danu, većinom je u nečemu u čemu se osjeća ugodno i neopterećeno, a navečer se obuče slično tome. Ističe kako je glavna razlika zapravo u make-upu. Za dan stavi puder i tuš te budući da ima ekstenzije na trepavicama ne treba joj puno šminke, a navečer cijelu priču malo pojača. Prilikom odabira stylinga važno joj je da se ne osjeća nelagodno.

Nema mi gore stvari nego kad na cesti vidim curu koja jedva hoda u štiklama, a svejedno ih nosi jer misli da je to lijepo“ , kaže Andrea.

Iako voli haljine, traperice i kožne jakne često je lijena pa uzme prvo što joj padne pod ruku. Ovisno o danu nekad se i potrudi. Ne može reći kako intenzivno prati trendove i zapravo joj je jako smiješno kad čuje da se jedne godine nešto nosi, a nešto ne. S druge strane, ne može reći ni da ih ne prati.

Kupuje ono što se trenutno nudi u dućanu, ne zato što je u trendu, nego zato što joj se sviđa, tako da u neku ruku trendovi ipak utječu na njen stil. Kod kupovanja stvari funkcionira na način: ako je u dućanu i lijepo je – kupit ću.

Odlazak u shopping je opušta

''U shopping idem jednom tjedno, a ponekad i više puta. Ne kupim svako put nešto, ali volim znati što se nudi. Odlazak u kupovinu, odnosno  gledanje stvari me relaksira, a ako usput nađem nešto što mi se sviđa, tim bolje'', kaže Andrea.  

Zadnje što je kupila bile  su obične crne čarape u H&M-u, prigodne za tenisice, ali sa silikonskom trakicom iznad pete tako da ne klize. U kupnji je kao muškarac, odnosno kao Terminator. Ako traži nešto određeno, ignorira sve ostalo. Ako ne traži nešto određeno svejedno je jako brza. Ako vidi nešto što joj se sviđa, to i proba te u slučaju da se zaljubi u konkretni predmet odmah kupi.

"Kod mene nema "možda ako“. Ili se zaljubim u komad ili ne. I nema onog „razmislit ću još dan-dva“. Toga za dan-dva neće biti. Ako moram razmisliti o nečemu dan-dva, znači da mi se ne sviđa baš toliko", objašnjava Andrea. 

Trgovine koje najčešće obilazi su Zara, H&M, Pull&Bear, Bershka, Mojito, Stradivarius i Reserved. Vani voli otići u Topshop, River Island i Forever 21. Ne voli skupe dućane u kojima traperice koštaju 2 000 kuna.

Mislim da je to dijagnoza. Kako možeš platit 2 000 kuna za traperice koje će se ionako poderati, a ima ih i za 300 kuna? Kupiš traperice za 300 i ostane ti 1700 kuna za cheeseburgere – to je moja filozofija“ objašnjava Andrea.  

Što se tiče dizajnerske odjeće, voli Yuniku Osječanke Lidije Pihler i Zigmana, a obožava eNVy room. Smatra kako envijevci imaju najljepše haljine na svijetu i dođe joj da se uda u svakoj od njih. Prakticira i kupovinu preko interneta. Obožava Asos.com, a često naruči i nešto od našeg domaćeg webshopa Šaptač cipelama. Smatra kako imaju vrhunske stvari. Ne preferira second handove i buvljake iako je probala u više navrata. U Londonu je recimo bila u puno second hand dućana, ali kaže kako se jednostavno ne može prisiliti na to.

Mislim da tuđa, nošena odjeća ima dušu i neku prošlost, a nikad ne znaš kakva je ta prošlost. Jednostavno mi to nije ugodno. Ali ljubomorna sam na ljude koji to mogu“, iskrena je Andrea.

Andrei je teško reći na koje stvari troši najviše novca. Kad je u shoppingu, kupuje što joj se sviđa - ponekad je to haljina, ponekad cipele, ponekad jakna… Nema pravila. Zapravo, više novca troši na šminku. Priznaje kako posjeduje poprilično skup puder, koji doduše traje već dvije godine, ali za njega je izdvojila dosta novaca i bilo joj je jako neugodno poslije.

Što se tiče cipela voli lijepe cipele i često ih kupuje, ali ih ne nosi.

''Nekako uvijek taman pred izlazak odlučim da je ipak dan za udobne cipele. Ne da mi se patiti zbog ljepote, jednostavno se ne mogu prisiliti. Doduše, u zadnje vrijeme češće nosim pete jer idem na evente pa se prisilim, ali generalno sam više tip za ravne cipele ili platforme. Torbe obožavam i  također ih često kupujem, a volim one koje imaju mjesta za sve stvari, ali opet da nisu prevelike'', nastavlja Andrea.

Obožava kupovati nakit, ali ga ne nosi

Najviše kupuje kožne messenger torbe koje može objesiti oko ramena. Voli kad joj u torbu stane i kišobran, i dezić, i banana ako ju želi ponijeti, a voli i kad ju ne mora nositi u ruci. S nakitom stoji isto kao i s cipelama – kupuje puno nakita, ali mora se prisiliti da ga nosi. Ne dolazi joj prirodno staviti narukvicu ili prsten, tako da često zaboravi na to. Najčešće nosi jednu zlatnu narukvicu koju je negdje zametnula prije par mjeseci, tako da je trenutno bez nakita. Ali kad ju nađe, stavit će ju, sigurna je.

U njenoj kozmetičkoj torbici nalazi se apsolutno sve. Iako zapravo nema kozmetičku torbicu jer nikad ne nosi šminku sa sobom. Sve što ima, ima doma, a ako ide na nastup i treba popraviti šminku nosi minimum, primjerice ruž. Iz kuće ne izlazi bez mobitela.

''Nemam kozmetički proizvod bez kojeg ne mogu, jedino po zimi nosim kremu za ruke i Nuxeov balzam za usne u teglici da mi usne ne ispucaju. TTaj balzammi je ujedno najdraži kozmetički proizvod jer fino miriše i radi svoj posao'', kaže nasmijana Andrea.

Jako voli i Moroccan Oil proizvode, jer isto fino miriše. Inače je po pitanju kozmetike kao mali dečko – ne treba joj ništa. Od parfema voli Love by Chloe, Dolce Gabanna Light Blue, Bvlgari Omnia Amethyste, Chanel i Chance Eau Tendre. To su parfemi koje najčešće koristi.

Što se tiče kose, Andreina frizerka Jelena iz salona Spring brine o njezinoj kosi već pet godina, a u zadnje vrijeme zbog angažmana, kosu sve rjeđe pere sama. Kad ju pere sama koristi Garnierov šampon od lavande jer fino miriši i Moroccan Oil šampone koje je otkrila kad je bila u showu „Tvoje lice zvuči poznato" jer miriše najljepše na svijetu. Ako pričamo o frizurama, već dugo ima dugu kosu tako da ne eksperimentira puno, ali što se tiče boje, tu je potpuno neodlučna.

To najbolje zna moja Jelica. Nebrojeno puta sam ju tražila da me oboji u crveno pa me za par dana morala vraćati u plavo. Malo želim smeđe, malo ombre, malo ovo, malo ono. Srećom, Jelica odlično radi svoj posao pa mi kosa nakon svega ne izgleda kao slama“, zaključila je Andrea.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr